На шнајдер однеси ги и нека ти стави некое парче на тој дел.Друго чаре нема за изгорено од пегла.А овие крпиве факачиве на бои од каде ги купи и дали може одкако ке се исперат патики да ги напикам во патиката за да не се вапцаат додека се сушат?Имам бели шангајки а внатре платното е шарено.Додека се перат не пуштаат,ама додека стојат водени за да се сушат,платното однадвор станува исфлекано поради внатрешниот дел што е шарен.Па после го тријам исфлеканото,срека што пага Еве вакви се.
Колор кечер се става во алиштата пред да се перат ако во неа има различно обоени алишта за некоја од алиштата ако пушти боја колор кечерот ја фаќа и не дозволува другите алишта да се обојат. На веќе офарбана облека тоа не функционира, а како да извадиш црна боја од крем пантолони немам идеја стварно. Едит: не можам да ставам слики на форумот ама јас сум купувала од веро. Во црвено пакување се, јас задоволна сум. Има и во ДМ ама друга фирма се од нив не сум зела.
Имам моментално само арис де грас ама си упропастив панталони од нив. , па затоа прашувам по што да праќам маж во маркет?
панталоните секако ти се упопастени види од тоа омино бјанко со сапун нека ти земе ваде убаво флеки ке ја изваде и оваа до некаде а пред да ти донесе маж ти од тоа стави ги у сода бикербона и оцет бел нека постојат малце па после со омино бјанко и после сами у перална
Omnio bianko мислам се викаше од кам маркет бело со црвено е шишето,ќе ставиш на нив и ако можеш во некој постар сад стави ѓи да провријат на оган,потоа нека откиснат убаво и потоа уште еднаш повтори ја постапката и би требало да имаш ефекти
Зависи како е нафатено пребојувањето, ако е мала флека или помала површина, можеби сапун Др.Бекман би ти завршил работа. Мислам дека го има секаде, јас го купувам од Кам. Спасив една сива маичка пребоена со нешто жолто, ама не беше опфатена целата туку само ракавче. Парчето облека се топи со вода, убаво прптриваш и оставаш да отстои (најдобро преку ноќ). Мене ми помогна ова, имај го на ум како опција.
Има по маркетите, јас од тинекс имам купувано, прашок кој вади боја од обоени ткаенини. ЈАс глупачата свилени кошили си обоив ептен нежни и поприлично скапи, супер ми ја извади бојата и не ги уништи. Од др. Бекман мислам дека беше и прашокот. Вакво нешто, знам дека истата маичка на слика ја имаше
Вениш имав едно ќесиче среќа , пробав ама ми остана уште малку на едно место 5,6 линии помали Маж ми купи омино бјанко , директ да ставам на исфарбаното или да ги пуштам во машина па да ставам? ( така пишува на упатството)
од сретството дирекно стави на панталоните нека постое некое време пола саат или саат и пуштај да се перат у перална ке испдне скроз
Нема да ги избледе зошто крем се? Едни така упропастив со арис де грас... Сабајле ќе пробам и ќе пишам .
не нема слободно стави дирекно на многу алишта сум ставало не направи флека стави од сеа омино и сабајле ке ги пуштип да се перат не чекај толку време колку повкее време минува потешко се ваде бојата ке навлезе во матерјалот
Искрено не знам дали ке ти помогнат,пробај стави ги по страните марамчината ако ништо друго ќе впијат од влагата додека да се исушат.Не им е таа намената. Инаку,некој погоре рече не спасувале обоена облека,мене ми помогнаа,исто и омнио за обоени алишта да им ја врати бојата.
Omino Bianco не прави флеки, ама за другпат @eli25, за вакви ситуации спас е прашокот на Др. Бекман што го ставила @DAngel погоре. Ништо друго.
Не е касно со средството на Др.Бекман. Пробај. Се ставаат во машина додека переш шарени/темни алишта за да не се обојат меѓусебно доколку некое парче пушта боја. Откако ќе настане обојување не помагаат воопшто. Иначе од ДМ се најисплатливи, имаат мега пакување со 50 марамчиња, за 250-300 денари.