@Oxymoron good old паста за заби will do. Подобро е ако не биде гелна паста туку обична бела. Ти ја препорачувам Signal пастата со сода бикарбона (претерав со таа сода, знам ) ама проверено со мои патики. Гумата на патики што е отстрана само на овој начин ја чистам. Стави на стара четка за заби и триј. https://www.ebay.co.uk/itm/SIGNAL-F...-PACK-WITH-FLOURIDE-BAKING-SODA-/401314582849
Вајда е за овде прашањево Како да омекнам заден дел од платнени патичиња, еспадрили, кај горниот дел од спадрили. Му прават жул на малиов и нормално не сака да ги носи
Некое потхранувачко средство за таркет сјаен бука боја, со овие унивиерзалните се шара, се познава кај поминал џогер, разредив со вода пак линии има... а со политура во спреј од онаа по слабата да речам многу се лизга и мириса тешко
Јас чистам со ајах лилјаковиот или црвен во шише со пумпица наполни го со млака вода и стави ептен малку ајах, и при џогирање прскај со тоа помалку на пархетот. Треба ептен малку средство кога ставаш повеќе остануваат линии
Мене ми личеше на прв поглед на гарнитура изгребана, после на панталони со извадени конци или како и да се викаат Ко маче да ги гребело, така нешто
Пуштив светло плави фармерки на мм со нов жолт фустан во машина, и фармеркиве се тук-таму жолти сега Не знаев дека ќе пушти толку боја, и една бела пижама што беше внатре сега е целата жолта Фармерките на рабовите се познаваат само малку, ама ми вика да сум ги фрлела во канта нема да излезело. Како да ги спасам? Ги пуштив пак на 60 само овие две, ама се мислам и Вениш до вечер да им стаам, ќе ги опоравам ли?
Пробај со лак за коса, напрскај и веднаш пребриши. Со ацетон може да се оштети бојата, ако е обоен материјалов.
Материјал како индиски,ми пушта боја,и покрај тоа што е перен едно 4-5 пати. Со што да го исперам за да не пушта веќе?
Накисни го во ладна вода со алкохолен оцет, после испери го на пониска температура. Би требало да престане да пушта боја.
Ќе пробам,хаљина е, ја имам веќе точно една година,и сигурно стотина пати е испран. Летен е и сега кога дојде лето почнав да го носам,перам и повторно пушта.
Женски, ми треба совет од вас. Пред некое време купив завеси за во дневната без да се консултирам со некој претходно, и поради лошиот ревер над прозорецот немам опција за класична корниза, па сега се мислам да ставам шини. Ме интересира дали можам завесата да ја искористам како што ми е или мора да ја однесам да ја корегираат ( секако имам во должима 10тима сантиметри повеќе) и каде? И дали знаете каде може да најдам шини и мајстор да ми ги монтира?