Практични домаќински совети https://www.crnobelo.com/dom/domaki...iscistite-domot-i-predmetite-so-pasta-za-zabi
Од што може под машината за сушење да ми се појави вода? Кондензациска е, ама вчера сушев повеќе алишта, значи беше полна, а и садот беше полн со вода. Дали е од тоа? Може сум ставила над 7 кг
нели ти пишува во упатството дека сушарата се полне до пола да дојдат алиштата кај бубањот? немој скроз до горе да ја полниш сигурно на време не си ја изтурила водата од садот па има потечено доле
Од кога ќе ги извадам алиштата од машина за сушење, потполно се губи мирисот на омекнувач и детергент, не мирисаат лошо, туку немаат никаков мирис, што многу ме нервира. А најголем мерак ми е да бирам омекнувач. Правам ли нешто погрешно, или некое чаре за ова?
@Annath На програмата за шарени, на нежно, и подолго трае затоа, полека ги суши, мислам 56 минути. Ги ставив на обична програма за шарени, 36 минути и ги извадив мокри. Не знам што да им правам.
Јас никогаш сум немала проблем со тоа, стално ми мирисаат на детергентот. За повеќето алишта користам програма за мешани алишта, трае 45 минути. Ама на сред сушење ја паузирам, го празнам канистерот со вода и ја пуштам пак. И да има нешто мокро, тие алишта си ги оставам на обична сушара да се досушат. Пробај на некоја посилна програма, или исцентрифугирај ги уште еднаш. А дали алиштата мирисаат на омекнувач кога ќе ги извадиш од машината за перење?
Мирисаат да, затоа мислам проблемот е во сушењето, а претпоставував дека не е со сите машини за сушење вака, а ова е прв пат јас да користам... ќе те послушам, ќе пробам така. А за мењање вода. не знам дали мојава воопшто има таква опција, можно ли е? Треба убаво да ја истражам. И фала ти.
Ако е кондензациска, сигурно има опција за паузирање на програмата и празнење на канистерот. Ама тоа не мора да го правиш, јас го правам за да ми се исушат алиштата. Иначе има во ДМ марамици за сушара што мирисаат убаво, па се ставаат заедно со алиштата да имаат убав мирис. Мене не ми беа ништо посебно, ниту пак се осеќаше мирисот.
Ве читам за сушариве, па да прашам дали може кондензациска сушара да ја ставам во спална? Во купатило немаме место и единствено спалната ми останува како опција Се создава ли влага во просторијата? @Annath ?
Уф не знам. Се создава влага и многу е топла просторијата, како бања станува. Не верувам дека може во спална. Ама може на тераса ако имаш место, само ќе ја заштитиш убаво. Или пак над машината за перење, пошто сушарите се прилично лесни, па може да стои така.
Zenski kako najdobro cistite bigor? Kaj baba mi premnogu bigor i toa zelen se stvorilo na cesmata nikako nemozam da go izvadam?
Zemi kesiska limontus I stavi mallku voda da napravis pasta. Namackaj kade ima bigor I ostavi da stoi 20-40 min, posle cisti. Ako imas golema povrsina za cistenje togas ke ti treba poveke limontuz.