Јас напрскувам директно на прозорецот или огледалото, потоа го свиткувам весникот ( го туткам ) како ќе ми дојде и ги бришам.
А некое средство за пробивање на одводот во кујна(ваљда така се вика тој во мијалникот за садови ). Често знае да се затне од остатоци од храна, јас пазам да ги фрлам во ѓубре ама не пазат сите како мене и после јас треба да се нервирам со тоа.
Ако е некое лесно ѓубре ќе ти заврши Мистер Мускуло а ако не е (како што знае камен да се направи од маснотии и талог од кафе ) е тогаш сајла ти треба за да пробиеш во каналот
E oд сајлата се плашам Работата е да не дојде до тоа, да си потпрскувам повремено нешто за да не се направи некоја беља за сајла.
да ти кажам ја гледав онаа англиската емисија за валкани станови што е, што ми чистаат, таму бигорот го чистеа со обична бела киселина, ставаа на плочките, на чешмите и оставаа така некое време и беа како нови
Женски ај едно питањце?? Бидејки кречам моментално, сакам да ги светнам прозрите, ама не стаклото него рамките. ПВЦ ми се бели па кажете некој начин или средство за чистење?? Фала однапред .
wolf4e ова баш не ми делува добро бела киселина и крпа, да не се оштетат, јас ги бришам со магична крпа и вода, а ако има некоја потврдокорна дамка прскам од средството за стакло
Рамките од ПВЦ прозорите со циф жолтиот...кај мене нова куќа, од малтер и триста валканици жената ги светна со циф екстра... Туку со што се чисти медијапан и еко кожа?
медијапан со она за стакло јас го чистам, пошто со политура се замачкува. Посебно ко што целиот мебел ми е црн. Ако знаете нешо поефикасно кажете. А рамките од ПВЦ ги чистам со арф, како нови ги прави!
Рамките на ПВЦ прозорите јас прво ги поминувам со онаа магична крпа, обична мокра за да избришам глупости, прашини, кал од дожд и слично, па после со ЦИФ ги светнувам, и повторно со магичната крпа. Многу лесно и едноставно искача се
Jас прееска ја отворив темава,но заборавив да прашам,тушевите дома кога ги чистам,вратата стакло е нон стоп со бели точки и со ништо не се вади,а се и сешто сум пробала?
рамките со арф/циф (ама прво со влажна крпа ја собирам прашината, кај мене многу се валка, баш на пат сме) медијапан - со ПРОНТО, имаат едно средство универзално за дрво(178ден.-750мл) (а, понекогаш со спреј за стакло, поефтино е) еко кожа - со влажна магична крпа засега, а во Тинекс најдов посебно средство за еко кожа 200ден.-250мл (ама не го купив)
До сега сигурно го имаш решено проблемов но ајде да ви препорачам и јас. Има едно средство се вика CEVOMIX околу 60 денари е а многу е ефикасно, е сега малку потешко се наоѓа ама во Веро или Тинекс би ребало да го има. Шишето е бело обично со тегет капаче, а на сликата има две цевки (не можам да најдам слика).