Понекогаш. Во упатството пишува дека и вода од чешма може, па кога ќе снемам дестилирана а ми треба набрзински да пропеглам нешто, од чешма ставам Ич не ја пазам
A јас да прашам исто за пегла, нешто имам залепено очигледно, а не знам што се е читаво од ова што носам и пеглам, пробав со Парацетамол што читав тука, ама не се чисти. Чаре?
Види на етикетата. Јас шарени перам на 40 степени. Обично со течен детерген перам шарено и со омекшивач.
Имам машина за перење со горно полнење ама на тоа над барабанот, како гума што е се собира мувла. Ја чистам со крпа и излегува дел ама пак има. Некое чаре ?
Pa nema, na gumata e. Posle iscisti so dr sredstvo i ako ti e na misla pusti ja neka ispere prazna na vrienje
Јас со сода исчистив раце ми попаднаа ама вредеше...дирекно на сунгерче полу влажно истурив сода и жулев
Како ги чистите рерните? @Annath мислам тебе те имам читано, сода, оцет и вода нешто? Не сакам абразивни и агресивни средства да користам, нешто поприродно.
Мене ми успева со сол. Земи некој поголем лист и истури сол на него. Приклучи ја пеглата на средна температура и поминувај преку солта се додека не се исчисти.