Алкохолен оцет во огноотпорен сад, разреден со вода, да ја пуштиш рерната да испари течноста и после пребришуваш. Истото може и со сок од лимон, само ќе ти треба поголема количина. Може и да направиш паста од оцет и сода и да ја премачкаш рерната со неа, ќе ги извади закоравените нечистотии. Извини што каснам со одговоров, може досега си ја исчистила веќе.
Vaka porano perev vo peralna gorenje i sum nemala nikakov problem sto se odnesuva na omeknuvacot inaku perev so lenor omeknuvac povremeno semana i bonuks prasok. Sega peram vo peralna favorit koja e od majka mi taa perese so saveks go smeniv kupiv bonuks ama problemot e sto ne saka peralnata nikako da mi go zemi omeknuvacot. Na bilo koja programa, bilo koi stepeni znaci stavam se kako porano sto si pravev i na kraj alistata ne merisaat na nisto a omeknuvacot si ostanuva vo fiokata. Ima slucaevi koga ke go zemi omeknuvacot ama pak ne merisaat. Inaku probav i razlicen omeknuvac definitivno ne e do toa. Procitav na fb sovet da ja pustam na najmnogu stepeni so soda i ocet da se procisti, ne pomaga nitu toa. Inaku ova e peralna od majka mi i ne koristese taa porano nikogas omeknuvac taka da nisto ne moze da mi kaze. Pred 2 dena doagal majstor rekol deka se e okej ama denes pak isto, omeknuvacot kako ke go stavam taka i si ostanuva. Ima li nekoj so slicno iskustvo, vo sto moze da e problemot?
Со што се чисти флека од фарба од радијатор/регистар за сушење? Флеката е од вчера, сега ја видов. Пробав со ацетон, малку излезе, ама има уште...
Најверојатно ти е затната фиоката каде што се става прашак и омекнувач, па не го влече омекшивачот. Извади ја фиоката и убаво исчисти ја.
Ne e do toa. Ja vadev ja miev so vrela voda so sungerce i sjaj. Ne znam vo sto drugo bi mozel da bide problemot.
Волнена капа бутнав во машина за сушење и сега малку е разширена и плус мека ја изгубила цврстината. Може нешто да се поправи или да купувам нова? Се мислев да ја ставам во штирак
Пишав еднаш во друга тема, но не добив одговор, па затоа во оваа ќе прашам како поактивна. Искуства со робот правосмукалка на северин има некој и дали вреди да се дадат пари за неа?
Домаќинки колку време и е потребно на киселата зелка да стаса? Мојата е ставена пред точно еден месец и само е омекната но не е стасана. Можно ли е да не ја биде или треба да помине уште време?
Зависи колку е ровка или тегава свежата зелка за добро да стаса. Во секој случај, краток е периодот за еден месец.
Баш ќе прашував за ова ....нсшиот е Горење no frost и пред некој ден забележав водичка накај делов на сликава..кај нас уште кога го купивме се познаваше отворот и беше извадена заштитата..искуство некое? Зошто има вода,? ,треба нешто да направам?