Zdravo, Sakam da prasam dvapati ja perev pamucnata obleka na programa za predperenje so prasok i mi mirisaat cudno kako na gorivo (a na niv nemase maslo nikakvo) Gi pustiv da se isplaknat so omeksivac i pak mirisaat isto ? Resenie Ne znam dali da gi isperam po treti pat ?
Пробај со средството Omino Bianko. Наменето е за отстранување на стари флеки. Го има во Кам, а цената е околу 120 ден. Спојлер: . https://images-popusti.njuskalo.hr/...anje-mrlja-omino-bianco-500ml-metro-68126.jpg
Блендерот во кој правам смутиња многу лошо мириса некое време после миењето, како на повраќаница. Што се не му напраив, во празно да врти со топла вода и сјај, со мајка ми 100 пати го премивме, со топла вода, со све и уште има мирис никаков. Има ли некое решение или гас маска да си купам дур ставам во него овошје.
Јас имам еден термос што така лошо мириса, мислам дека е до пластиката. Ако има чаре нека каже некој.
Пробај со бел алкохолен оцет и сода бикарбона. Наполни до половина со оцет, стави малку вода и 2-3 лажички сода. Нека отседи 1-2 саати. Оцедот е добар за апсорбирање непријатни мириси.
SAVO. Ама имај во предвид , кога ќе напрскаш на буѓата, многу мириса, мораш да луфтираш долго време. Јас во тоалет во туш кабина го имам употребено и на ќош во спална соба, исчезна мувлата.
Само прскаш. Во туш кабината и со ракавица и четка триев, а немаше толку потреба. На ѕидот во спална исчезна мувлата. А многу грда беше - црни точки во ќошот доле.Јас со стара сува крпа избришав ради мирисот.
На облека Арисот фиксира, пробај со обичен сапун и топла вода. Ние извадивме така флека од бел џемпер која никако не сакаше со било какво сретство да излезе. Со сапун и топла вода испери и види дали ќе успееш на фармерките.
Да. Се врати и кај мене, ама после 6-7 месеци. Во спална после 3 години, зашто спалната не е толку изложена на влага, само зимно време кога има голем распон на Т дома и надвор.
Дајте чаре за запушен одвод од када од влакна. Тие што беа на дофат ги извадив ама уште не иде водата, значи има и надоле. Сода и оцет пробав не иде пак. Нешто друго?
Мистер мускуло не беше за тоа? Не ми текнува како беше рекламата точно. Јас имам пробано да истурам солна киселина, помага колку толку. И сода и оцет исто ама немаше некој ефект. И гурав, гурав со едно тенко цевче па се одзатна. Ми се повраќа кога пишувам. Леле.
Со сапун да мн ефикасно е , ама и со ладна вода , топла вода да не се користи при триење вадење флеки , само ладна , затоа што со топлата вода навлегува во ткаенината /материјалот и е мн потешко јаболкото мислам дека најтешка флека за вадење е , ептен да погодиш средство да имаш среќа да ти излезе имаш на мр мускл и едно ма Т беше кеси со гранули се , одма одзатнуваат се , ама за влакна штом има мораш доле да си отвориш , извадиш и прочистиш рачно и под чешма се што е у цефката ( ама мн е грозно )
Во Кам има ќесички за одзатнување.Ние ги користиме тие бидејќи мака мачиме со влакната. Еве го.Може и на друго место да го има не знам.Ние од Кам зимаме цело време.