Ако се влакна во прашање, нема многу да помогнат средствава. Треба тоа крукчето метално (со решетка) незнам како се вика, да го извадиш (со нож или нешто друго плоснато) и да расчепкаш внатре. Ако се заплеткани поплитко, пикни внатре една чепкалка за уши и врти ја со прсти, се што е влакно ке се заплеткува околу памукот на чепкалката и кога ќе мислиш дека е доволно извади ја. Знам дека е одвратно, ама мора да ги извадиш некако
Од пареата од готвење, плакарите од медијапан што ми се околу плотната се малце како прљави, како да е наталожена маснотија. Со што да ги чистам? Страв ми е да употребам некое појако средство пошто се бел медијапан. Совет?
Ова ми треба. Ама имам обично такво тоа и ја не знам како се вика, ама ако го извадам мислам дека нема назад. Гадно е ама што да правам, косава како луда ми паѓа.
Nie dve so kosi koj ni pagaat spas najdovme vo Dosega nemam pipnato so raka. Isturam pola sise I po 15 min vrela voda pustam. Plus nisto ne ostetuva od inoksot na kadata. Slow Flow mi e zakon.
Мене авакс за мувла ме спаси. Испрскавме и за брзо само обеле зидот. Само цел ден остадовме прозори и врати да се луфтират.
Со таа четката што прави вакум да пробаш? Незнам како се вика ама се надевам ме разбра. Тоа ептен помага кога тоа од кам нејќе. Инаку и од кам средството е супер.
Девојки ве молам за помош. Имам машина за алишта Беко, во делот каде што се става омекнувач после секое перење ми се полни со вода и таа вода мора да ја собирам со сунгерче. Чаре некое
јас имам беко машина и едно време имав таков проблем.ке го извадиш целото тоа каде се става прашак и омекнувач и ке го измијаш убаво .со време од самиот омекнувач се затнува тоа каде што оди омекнувачот.
Мојата исто од Беко и е купена 2004 год и мака нема, права машина е, а тоа за омекнувач ми се полнеше со вода и внатре омекнувачот воопшто не го влечеше, ке го извадиш цело, затнато е од омекнувачот, убаво ке го измиеш, јас со врела вода го попарувам, и колку толку се чисти ама пак после неколку перења ке се затне
треба на тоа што е како капаче кај што се тура омекнувачот да прицниш има како жлеб и ке излезе кај мене е плаво и мојата машина е од 2003
Хи,сакав да си стоплам кифлички во микрото арно ама ги заборавив а ми беа ставени на 700 и околу 5 мин наеднаш видов црн дим и истрчав во кујна помислив микрото се запалила,кифлички како од африка,ајде луфтирање перење пердиња..туку прашањето ми беше совет како да ја исчистам микробрановата? 2 дена се луфтира во дворот ама џабе мириса од секаде?се надевам има начин.. :/ ●.●