Да тоа е хлорот-бигор од водата. Јас го решив со Арис или Полурапид, распрснувам од тоа средство оставам да одстои 10 мин и потоа плакнам со туш. И на крај го гланцам со крпа и некое средство за стакло али и немора јас од чиста сугестија да детално сум го симнала Арис (имам малечок по дома кој има осетлива кожа)
Одамна е напишано ама морам да искоментирам Како бе стрелциве не ги бива за готвење, мене ме бива не да се фалам ама стварно ме бива. Башка обожавам да готвам Е сега да не бидам офтопик: Вака значи брат ми порано лепеше постери по ѕидот и кога ги одлепивме се познава кај стоел лепакот, кречевме дома и пак се познаваат дури ни со поликолорот не се прекрија дамките и сега се многу грди. Чаре некое?
Со што се чисти топол восок на бела маица? Козметичарката ми капна една капка и тоа на новата маица . Не знаев дали да пробам со пегла преку весник, ама ај да прашам прво
Девојки во машината за перење внатре во бубањот ми влезе жица од градникот и сега гребе. Како се вади или што да направам? Совет?
Ке си купиш гланц папир или шмиргла ја викаат кај нас али од онаа најситна и само тоа место ќе го застругаш и ќе излезе се па потоа кречи. Малиот мој кога правеше уметнички дела по зидовите прво така ги решавав па потоа кречев Девојки во машината за перење внатре во бубањот ми влезе жица од градникот и сега гребе. Како се вади или што да направам? Совет? Отвори ја машината од позади и види дали може некако да се извлече жицата. Можеби не е тоа, можеби некој амортизер отишол . Тие се многу мали дупчиња како успеала полукружна жица да отиде таму...мора да ја отвортиш и да најдеш начин како да ја извлечеш
Восок од свеќа гарант се вади со пегла и хартија. А за восок од козметички салон не знам баш... Па и ти, со нова маичка ли се оди на делиплација
Дневната ми е од медијапан-висок сјај. Да ја чистам со спин за прозорци? Или пронто за дрво-само страв ми е да не ги замачкам вратничките! Совет?!?
„За чистење на дното на пеглата. Дното на пеглата за алишта можете лесно да го исчистите со помош на паста за заби. Едноставно протријте го со паста додека пеглата е ладна и потоа отстранете ја пастата со влажна крпа“ Ова е препишано-сеуште не сум го испробала
медијапанот го чистам со средство за прозорци и навистина сјае, пробав со политура ама дали сум ја грешила дозата или што ќе беше па потоа се знаеја бели шарки.
и нашата е од медијапан и ја чистам со Пронто Алое Вера. Не дава некој си нападен сјај како Политура, но ги негува дрвените површини, не остава бели траги и има убав свеж мирис.
ЖенЦки, а иверицата со што ја чистите? Мене постојано ми се познаваат траги ( и од крпчето и од средството), па најново почнав да ја бришам со влажни марамици и само така не остануваат траги.
Сакам нешто да ве прашам во врска со исушените алишта. Значи чекам да се исушат како што треба и кога ке ги соберам од жица , не мирисаат алиштата на омекшивачот што го ставам. дали е до омекшивачот , а инаку го ставам со последната вода во машината. Дајте ми некој совет ако знаете.
кога ќе го ставиш омекшивачот не ја пуштај машината веднаш туку почекај некое време некаде 10 до 15 минути, пробај и пиши јас сум задоволна со ефектот.
јас имам забележано кај мене исто така со алиштата дури ке ставам и дупла доза,ама ако е мн жеско, и ми се дирекно на сонце, се прават корка и воопшто не мирисаат на омекнувачот