1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Помош за очајни домаќинки

Дискусија во 'Дом' започната од blond, 27 јануари 2011.

1. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.340
    Да тоа е хлорот-бигор од водата. Јас го решив со Арис или Полурапид, распрснувам од тоа средство оставам да одстои 10 мин и потоа плакнам со туш. И на крај го гланцам со крпа и некое средство за стакло али и немора јас од чиста сугестија да детално сум го симнала Арис (имам малечок по дома кој има осетлива кожа)

На kate21 и wolf4e им се допаѓа ова.
  2. ana-banana

ana-banana Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    751
    Одамна е напишано ама морам да искоментирам :lol: Како бе стрелциве не ги бива за готвење, мене ме бива не да се фалам ама стварно ме бива. Башка обожавам да готвам :D
    Е сега да не бидам офтопик:
    Вака значи брат ми порано лепеше постери по ѕидот и кога ги одлепивме се познава кај стоел лепакот, кречевме дома и пак се познаваат дури ни со поликолорот не се прекрија дамките и сега се многу грди. Чаре некое? :(

3. enca.69

enca.69 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    3.452
    Да изглетувате :?:

4. girl.23

girl.23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    1.800
    Со што се чисти топол восок на бела маица? Козметичарката ми капна една капка и тоа на новата маица :worried: . Не знаев дали да пробам со пегла преку весник, ама ај да прашам прво :$

5. Alondra

Alondra Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.086
    Допаѓања:
    2.358
    Девојки во машината за перење внатре во бубањот ми влезе жица од градникот и сега гребе. Како се вади или што да направам? Совет? ;(

6. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.340
    Ке си купиш гланц папир или шмиргла ја викаат кај нас али од онаа најситна и само тоа место ќе го застругаш и ќе излезе се па потоа кречи.
    Малиот мој кога правеше уметнички дела :) по зидовите прво така ги решавав па потоа кречев

Девојки во машината за перење внатре во бубањот ми влезе жица од градникот и сега гребе. Како се вади или што да направам? Совет? ;(

Отвори ја машината од позади и види дали може некако да се извлече жицата. Можеби не е тоа, можеби некој амортизер отишол :) . Тие се многу мали дупчиња како успеала полукружна жица да отиде таму...мора да ја отвортиш и да најдеш начин како да ја извлечеш ;)

На ana-banana му/ѝ се допаѓа ова.
  7. LaChiquita

LaChiquita Популарен член

Се зачлени на:
    11 јули 2010
    Пораки:
    592
    Допаѓања:
    476
    Восок од свеќа гарант се вади со пегла и хартија. А за восок од козметички салон не знам баш... ]:)
    Па и ти, со нова маичка ли се оди на делиплација |(

На girl.23 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. veronikaveronika

veronikaveronika Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2011
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    132
    Дневната ми е од медијапан-висок сјај. Да ја чистам со спин за прозорци? Или пронто за дрво-само страв ми е да не ги замачкам вратничките! :?: Совет?!?

9. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    Како чистите пегла кога ќе се направи црна одоздола?

10. veronikaveronika

veronikaveronika Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2011
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    132
    „За чистење на дното на пеглата. Дното на пеглата за алишта можете лесно да го исчистите со помош на паста за заби. Едноставно протријте го со паста додека пеглата е ладна и потоа отстранете ја пастата со влажна крпа“
    Ова е препишано-сеуште не сум го испробала :D

На k.i.m му/ѝ се допаѓа ова.
  11. girl.23

girl.23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    1.800
    можеш со било кое..... ;)
    а, и да се замачкаат не е страшно, следниот пат ќе употребиш друго средство :lol:

12. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.647

медијапанот го чистам со средство за прозорци и навистина сјае, пробав со политура ама дали сум ја грешила дозата :D или што ќе беше па потоа се знаеја бели шарки.
    :o

На veronikaveronika му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Zaljubena111

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.647
    јас ја чистам со жичката за садови што е но не тријам многу за да не ја изгребам

На k.i.m му/ѝ се допаѓа ова.
  14. rainlover

rainlover Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    969
    Допаѓања:
    633
    и нашата е од медијапан и ја чистам со Пронто Алое Вера.
    Не дава некој си нападен сјај како Политура, но ги негува дрвените површини, не остава бели траги и има убав свеж мирис.

15. N.A.T.A.S.A

N.A.T.A.S.A Нов член

Се зачлени на:
    21 октомври 2010
    Пораки:
    650
    Допаѓања:
    486
    На фармерките ми капна лепило и сега како да го исчистам?

16. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719
    ЖенЦки, а иверицата со што ја чистите? Мене постојано ми се познаваат траги ( и од крпчето и од средството), па најново почнав да ја бришам со влажни марамици :D и само така не остануваат траги.

17. Zaljubena111

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.647
    па за да не трошиш многу влажни марамици,една крпа натопија ( не премногу со вода ) и бриши

18. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.443
    Допаѓања:
    105.761
    Сакам нешто да ве прашам во врска со исушените алишта. Значи чекам да се исушат како што треба и кога ке ги соберам од жица , не мирисаат алиштата на омекшивачот што го ставам. :( дали е до омекшивачот , а инаку го ставам со последната вода во машината. Дајте ми некој совет ако знаете. :*

На LUCERKA му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Zaljubena111

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.647
    кога ќе го ставиш омекшивачот не ја пуштај машината веднаш туку почекај некое време некаде 10 до 15 минути, пробај и пиши јас сум задоволна со ефектот.

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  20. ljubicicaa

ljubicicaa Популарен член

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    559
    јас имам забележано кај мене исто така со алиштата дури ке ставам и дупла доза,ама ако е мн жеско, и ми се дирекно на сонце, се прават корка и воопшто не мирисаат на омекнувачот :?:

На LUCERKA му/ѝ се допаѓа ова.