Како најлесно чистите електричен шпорет што е со стаклокерамичка плотна ? Многу брзо се валка , едно капче вода да ми капне одма флека се познава ..
Дефинитивно разочарана сум од LG машина за перење и сушење.Нема ни година што е купена,ај првин проблем со сушењето алишта,ама денес еве по вторпат забележав како ми се скинала новата пижама при перење.Пред две недели видов така 3,4 мали дупки во долниот дел на тренерките на сопругот меѓутоа помислив сам ги искинал негде. Е денес откако заврши со перење,земав одма да ги прострам и се зачудив кога ја видов така пижамата ко искината . Имате вакво искуство?
Ако користиш ариел може и тој да ти ги кине алиштата. Мене исто ми се случуваче да си најдам дупчиња на аплиштата. Иначе немам LG машина.
Дојдов да кажам дека средствово ме спаси. Фала многу што сподели. Откако видов дека во вц ги исчисти, ко шлакната после низ ходник шприцнав, на тераса каде што ми се гледаа мене потемнети, уште во влезов што не излегов да зачистам. Значи само шприцав и поминував со стара четка за заби. И после џогерот или тушот и ајт со здравје.
Да ,сега скоро купив Ариел прашок.. леле не ми се верува,фала ти инаку.. ќе го фрлам детергентот барем,да не претерам со исфрлање на машината,скоро ја добивме на подарок од моите и не беше воопшто евтина
Еве по ваша препорака и јас ко купив и фала ти си ме спасила. Многу ефикасно е. Само не го користете премногу често на фуги бидејќи ја јаде фугата.
Здраво луѓе Како се движат цените за изолација на куќа со стиропор? Кој би ми препорачале или некој друг вид изолација? Позз
Абе и јас покуса да не сум, ме насскавте за фугите, па го нарачав, а ги мислам веќе месец дена, јас претходно со доместос белиот ги чистев, ама ради бебко сеа не можам ќе го отрујам.
Со средство за стакло и крпа за чистење стакло. Едно поминување, чудо прави. За груба нечистотија мислам постоеше некое метално за стругање, нас со шпоретот ни го продадоа ми се чини.
Како замрзнувате листови зелка и дали останува непроменет вкусот, негде читав коментари пожилава ќе била. Дали ставате во пластични садови или во кеси и детална постапка ако може и колку долго може да се чува замрзната.
@LejdiD во кесе најдобро. Оти ако ја ставиш во сад после ќе мириса садот. Ние сме замрзнувале листови, ништо не им фалело после тоа. А трае колку сакаш, година и подолго. Ама после замрзнување се користи зелката само термички обработена. Жива не знам на што би личела.