Како се справувате со дамки на платнен кревет во светла боја? Купив средство Омино Бианко, и баш каде што имаше темна флека пробав да исчистам и сега уште поцрно стана од средството и не се вади... Некое решение?
Здраво. Имам црни фамерки и на некој места се избледени (само на некој делови, не целосно, како линии). Најверојатно станува збор за неправилно перење, бидејќи се испрани со прашок за перење, а не со течен прашок. Па сакам да ве прашам како да ги исперам за да ја вратам бојата?
Јас од Глос сум задоволна. Ама после тоа се поминува со вода. Оти остануваат флеки од средството. Најдобро решение е хемиско.
Пробај со течен прашок за црна облека. Но, не верувам дека ќе ја добијат првобитната боја, освен ако тоа е остаток од прашокот во цврста состојба. Можеби имаат и фабрички пропусти при бојадисувањето.
I jas so glos cistam kreveti i tepisi i stolovi super e. Smesna cena ima a e bessceneto. Probav i na avaks,ama gloss e najdobro
Најдобро , стругаш слободно се се чисте не се гребе плотната , јас ставам авакс оној во призирно пакување што е за маснотии и стругам со ова , све излева како нова е
Месецов циклусот ми е преобемен, сабајлево се будам ми протекло и пробило преку дупли чаршав на душекот Ми треба совет со што да го исчистам?
Пробај со Омино Бианко. Но, не знам дали ќе успееш целосно да го исчистиш зашто крвта остава бледи траги на материјалите.
Успеав да ја исчистам флеката Прво тиев со ладна вода и пешкир, па растворив малку глосс за теписи, па пак со ладна вода. Избледе целосно. Важно било да не се чисти со топла вода.
Дали имате инфo дали пoстoи сервис за перење на зебра завеси? Незнам дали ќе се снаjдам сама да не ми се изгужваат