Ми падна живин термометар, стаклото од горе се скрши, но живата не истече. Можно ли е??? Ја видов живата дека е сеуште внатре во термометарот ама сеедно - паникава не престанува.
На црн фустан имам како дамка од масло нешто... Дали од лосион или масло за тело не знам... Со што да пробам? *еднаш веќе го перев со frosh тоа за дамки што е..
Ве молам за совет...На индукциската плоча ми се залепи големо парче алуминиумска фолија и со ништо не можам да го изгребам и извадам. Пробав со жешка вода и паста од сода бикарбона, ама ништо...
Си купив oд Џамбo шпатула за чистење плoтна. Некoj сoвет да не jа изгребам, какo jа упoтребувате затoа штo не сум кoристела дo сега?
лел ме потсети на моето прво чистење , со една рака стругав со др со блиц светев ама немај мака слободно стругај не гребе тоа , под кос агол држи и стругај ќе видиш се што е затестено како одма се чисте , мн добра работа е
Ти благодарам, добар дел излезе со одмастувач. Може ќе си се исчисти со тек на време, ако не-да сме здрави и живи и памет за друг пат