Grozna rabota, izasno gi mrazam. Sigurno izbegale od izborite... (se salam)! Zatvori se vo nekoja soba so maloto i kazi mu na mt.
Дали успеа да го извадиш некако?.Мене истото ми се случи пред 1год и тоа нов шпорет беше,сакав да испечам лепче и ставив алуминскла фолија на шпорет со рамни плотни...Проклетото се залепи,пробав ја оставив ринглата да гори да согори тоа па да го изгребам со тоа ножаето што е за чистење такви рингли... Остана како дамка и никако не успеав да го исчистам
Да прашам како го одржувате капачето на нутрибулетот? Мислам на ова Го користам повеќе од 6 месеци го мијам со жешка вода пушам внатре со сјај да изврти да се исчистат перките и пак останува слој на храна. Со чепкалка за уши сум чистела по рабовите џабе ми е сега почна и да мириса
Не е толку страшно тоа е сепак едно мало суштество кое можеш доколку ти смета да земеш од земјоделска аптека храна за него. Има храна која има мирис кој ги привлекува, и самите глувци доаѓаат да ја јадат. Можеби ќе ти биде малку грозно затоа што после тоа треба мртов глушец да исфрлиш од дома ама па е многу ефективно. Само едно изедено зрно од тој отров ќе ги замаии и убие за помалку од 5 минути од кога ќе го изеде.
Извади ја гумата и исчисти ја. Убаво со сунѓер измиј ја и тој дел под гумата исто. Со сјај и сунѓер иначе го мијам, а под перките со стара четка за заби. Ова ми е втор нож, првиот ми се расипа од миењето со жешка вода и блендирање жешка храна.
Жени имам нов тепих го зедовме пред нецела година, е сега од како го исправ прв пат доби лош мирис и никако не се вади. Уште 10 пати го исшправ после тоа и го луфтирав цела недела и џабе. Го чистев и со сода и оцет и пак мириса. Има чаре или да го фрлам?
Ве молам предлог за некој освежувач за тоалети во било која форма кој мириса на свежо и чисто... некако сите што сум ги пробала ми мирисаат тешко.
Бели платнени патики со што да исчистам? Пробував со прашак, сода бикарбона, ама џабе е. А страв ми е во машина на центрифуга да не се одлепат.
Со ова, го имаш во маркетите, ама во Кам е најевтино А некни баш и со сјај ги исправ, супер излегоа. И стругање со четка. Ништо без неа.
Во машина на 40 степени, без центрифуга (мора да има опција да ја изгаси) и со обичен прашок, не со течен.
Во машина на 40 степени со прашок и сода во делот за прашок, без омекнувач и без центрифуга. Ќе светнат и гарантирано нема да се упропастат.
ако е салам оригинал патика ништо нема да му биде во перална можеш слободно и центрифуга да уклучиш 400 600 или 800 вртежи
Јас со години патиките у машина ги перам. Ма и папучи и платнени еспадрили - ништо не ми се одлепило.
И јас само така ги перам, муабетот ми беше за центрифугата. Ако е на повеќе вртежи може да ги искриве.
Јас новите патики ги ставив на центрифуга 800 и ништо не им е. Претходно без центрифуга и вода течеше од нив. Прво ги испрскав со Арис де грас и ги оставив да стојат 10 минути. Ги истрив со четка и право во машина. Како нови се.