Зависи од машината. Нашата би рекла на 15 перења бара еднаш, а може и повеќе перења. Треба самата машина да има едно црвено знакче што светка кога фали сјај, кај нас знакчето изгледа како ѕвезда, а едно друго знакче што изгледа како буквата Ѕ кога светка значи и фали сол. Не би редела оцет јас, не ја знам машината и не би сакала да ја оштетам и да си направам од ништо проблем.
За да отворите било каков прозор од соба еднокрилен или двокрилен без оглед на димензијата на прозорот ќе ви треба растојание од 3 метра од соседниот објект. Ако помеѓу вашиот ѕид и ѕидот на соседите има растојание од 3 метра може да отворите прозор без известување и барање согласност од соседот. Се што е помалку од 3 метра е ризик освен ако се работи за прозор од тоалет(30x30) кој може да се отвори на помало растојание 1.20 cm и тоа само со писмена согласност од соседот.
Темава активна е па тука ќе прашам ако не е во ред преместете го мислењето... Ми треба совет со овие индукциски плотни појма немав дека требало различни садови и димензии..Дали некоја има таква плотна да ми кажи дали е толку проглематична за користење
Читав некаде дека ако се лепи магнет за тенџере дека можи тоа на индукциска..јас дома ги проверив на сите се лепи магнетот значи ќе можам да ги користам
дали може некој да ми објасни каде можам а каде не можам да чистам/дезинфицирам со варикина? Што може да оштети? Како се разредува Се плакне или се остава да се исуши. Конкретно ме интересира дали можам да ка дезинфицирам дрвената плотна на кујната, кафеави подни плочки во вц, црно седло и капак на шолја, лавабо итн.... Ве молам споделете како ја користите варикината.
Јас ја разредувам за алишта. Ама само за бели. На упатството пишува како се користи. А за купатило ја користам исто како средствата. Обавезно плакнење. За дрво не се препорачува. За друга боја, освен бела, не знам дали е препорачливо да се користи.
Каде и како складирате кромид, лук, компир? Други видови овошје и зеленчук чувам во фрижидер, а овие горенабројаните на тераса во пластична кутија, но летно време често скапуваат од топлината
Компирот на темно во кујна во ќесе, лукот исто на темно во хартиена ќеса за да стои подолго. Кромидот го чувам во фрижидер за да не плачам додека го сечам