Утре ке дојде служба за ДДД.Но во мисла ми е дали ке е безбедно тоа што ке прскаат оти дома имам 6 месечно бебе..Ми рекоа и алишта и се што има дома ке прскаат
Металното синџирче од една ташна ми остава црни флеки при допир со облеката и кожата. Како да го исчистам без да ја оштетам ташната?
Купив пешкири за лице и бањарки на фротирка. Ги исправ два пати на 60 со омекнувач,не бришат за жива глава и не се сушат потоа ич. Има чаре?
Такви се сега новите, мазни и не впиваат воопшто. Почнав само со прашак на 90 колку толку покрути се.
пушти ги некочку пати на 90 да поолитат инаку само влакна ке ве лепат а нема да ве сушат за жал ни салам памук ни салам фротир има веке
И јас го имав истото искуство со крпите на Фротирка... После неколку перења на 95° ќе почнат да ја вршат работата за која се наменети Пробај и без омекнувач, да останат погруби малку после перењето
Микро немам. Дали може замрзнато месо да ставам во жешка вода за да се одмрзне побрзо? Или во рерна да го одмрзнам? Со фен да го топлам? Друга опција не ми текнува.
Месото тρеба да се одмρзне на собна темпеρатуρа независно, дали е свинсκо, телешκо или пилешκо.. таа е најздρава ваρијанта... Сеκаκо аκо не ти е итно...
купив вакум вреќи за да ја складирам летната облека. Ама читам многу било штетно и демек ако стоеле подолг период се оштетувале. И ако стојат 6 месеци без воздух уште 6 месеци биле потребни да се вратат во нормала. Дајте совет. Што да ставам во ќесите а да не зажалам
Каде прочита тоа? Јас знам обратно, без воздух било кој материјал помалку се оштетува. Јас тие што не ми се за сезоната исклучиво во вакуум вреќи ги чувам, ни се избледени, ни се оштетени. А порано бели кошули ми пожолтуваа преку сезона. Инаку јас ги преперувам и пред и после ставање, па не ми смета ни што се гужвани повеќе.
Па цела сезона ги чувам, пример сите зимски цела зима, дури ги сменам плакарите нели. Да, се исправаат најнормално со пеглање после перењето.
@Norah Jones јас чувам алишта од децата во вакуум вреќи и не се оштетиле. Со години така ги пакувам алиштата. @sierra да пробаш со Арис или некое друго слично средство.
се мислам јас планирам да ги ставам сега а веројатно ќе ги извадам во Мај нели дека тогаш се стоплува. 8 месеци негде
Ништо нема да им биде и јас така чувам алишта редовно. Само ќе си ги препереш пред да ги носиш и готово.