Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Помош за очајни домаќинки

Дискусија во 'Дом' започната од blond, 27 јануари 2011.

1. Little girl

Little girl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    66
    Една јакна се избои розева од тренерка. Ја ставив во доместос со вода 10 мин и јa ставив на 90 степени со прашок. Дали ќе излезе бојата. Искуство?

Последна измена: 16 октомври 2020
  2. GrimTheReaper

GrimTheReaper Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2015
    Пораки:
    2.720
    Допаѓања:
    20.403
    Од што конкретно? Чешмите ги чистам со Циф и после прскам оцет и сода за сјај. Туш кабина и лавабоа со пулирапид.

На ohlala му/ѝ се допаѓа ова.
  3. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    15.364
    Допаѓања:
    171.369
    ништо нема да биде од таа јакна
    јакна на 90 не се пере

На eliesaab, СуперДевојка и Little girl им се допаѓа ова.
  4. Little girl

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    66
    Ама јакната е памучна или некој сличен мстеријал мислам дека нема да има проблем

5. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.190
    Па нели си ја ставила? Ти треба да кажеш што ќе биде, не да прашуваш.

На Little girl му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Little girl

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    66
    Да се испра и се среди. А ти не мораш со таков нервозен коментар. ;)

На eliesaab и fana им се допаѓа ова.
  7. shining_star

shining_star Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2015
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    1.258
    Ми треба помош. Досега алифченцата од бебе се сум ги пуштала заедно и бели и шарени со марамица за фаќање боја и немало проблем... се до вчера. Ја пуштив машината на 40° и црвените тренерки сите бели алишта ми ги направиле розеви. Поштедете ме од непотребни коментари и онака жива си се изедов, знам каде ми е грешката. Прашањето ми е дали со елиминаторот на непосакувани бои на Dr. Beckmann би си ја вратиле првобитната боја? Дали некој има вакво искуство или да се помирам и да ги фрлам?

П.С. дел ги откиснав во Варакина, сега повторно е пуштив машината на 90° степени со претперење, во преградата за претперење ставив повторно Варакина, а во преградата за второ перење обичен прашак и Вениш за бели па ќе видам дали ќе е успешно.

8. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    15.364
    Допаѓања:
    171.369
    би требало да обелат но со варикината има можност да се сокинат цревата во машината

На shining_star и fana им се допаѓа ова.
  9. Little girl

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    66
    Исто и мене ми се деси, палто од бело стана розево од црвена тренерка. Го ставив во доместос 10мин. а потоа на 90 и само во првата преграда прашок и омекнувач без пред перење. Како ново е.

На shining_star му/ѝ се допаѓа ова.
  10. shining_star

Се зачлени на:
    10 август 2015
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    1.258
    Со Варакината е неуспешно, ќе пробам со Доместос сега.

На Little girl му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Little girl

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    66
    Раствори го во вода немој така, требало одма да ги испереш. Нека постои така со топла вода и потоа стај ги на 90 ако се памучни не му ја мисли. Штом јакната не се собра нема ни тие.

12. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.568
    Допаѓања:
    201.774
    Од елиминаторот на несакани бои сигурно ќе се врата во првобитна состојба во однос на бојата. Ама не знам дали ќе ти успее, оти веќе си пробала со варикина, еве и со доместо (разлика не гледам, пошто и едното и другото е на иста основа). Јас кога сум го користела елиминаторот, директно ги ставав во машина обоените алишта уште влажни, не сум ги сушела, ниту сум се обидувала со други средства да ја извадам бојата. А елиминаторот е навистина ефикасен.

13. shining_star

Се зачлени на:
    10 август 2015
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    1.258
    Со доместос пробав на едни пижамчиња, воопшто не избелија. Утре ќе пробам и со елиминаторот. Кажи ми дали често се наоѓа во ДМ, зошто не сум од Скопје, ќе го порачувам по другарка, па да не е праќам да шета од еден во друг ДМ? Во прашак е или како марамчињата? И цена одприлика дали знаеш?

14. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.568
    Допаѓања:
    201.774
    Прашок е, го има и во сите поголеми маркети, не само во ДМ. Околу 120-130 денари е, едно ќесе има во кутијата. Е сега за колку алишта беше, не се сеќавам, ама мислам дека беше за една, не многу полна машина.

На shining_star и fana им се допаѓа ова.
  15. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.190
    Доместос и варикина избелуваат во комбинација со врела вода или да ги вриеш алиштата на шпорет.

16. shining_star

Се зачлени на:
    10 август 2015
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    1.258
    Дали ќе сакаш да ми објасниш како да го ставам сега прашакот? На пакувањево пишува дека треба да се уклучи на програма без предперење и без омекнувач, а јас таква програма немам. Т.е. без предперење имам само на 60 и 40 степени, на 90 степени имам само со предперење. А ова без омекнувач не знам дали се мисли на таква програма или да не се става омекнувач? :^)Доволно би било на 60 без предперење? Дали да ставам марамица за фаќање боја дека сепак треба бојата да се ваѓа или? Ич не сум искусна во овие работи, баш очајна домаќинка сум. :whew:

17. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.568
    Допаѓања:
    201.774
    На било која програма што нема претперење стави го, и не ставај омекнувач. Прашокот стави го преградата каде што ставаш прашок при стандардно перење и пушти ја. Јас на 40 сум пуштала, па излезе се'. Може и на 60. Марамици нема потреба да ставаш.

18. Sannelaa

Sannelaa Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    100
    Подолг период во wc мириса многу лошо, сменив стапки, направив генералка и уште има миризба. Некој што имал таков проблем да ми каже совет и начин како да го решиме тоа. Веќе и во ходник почнува да се осеќа....

19. 1112

1112 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2020
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    13
    Да не не ти е исчистен сифонот

20. Vojdana

Vojdana Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2017
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    1.878
    Феминки, земав средство за ламинат на Ајакс, преубаво мириса, од бадем е...Чистев со специјален џогер за ламинат( има на него како пластичен сад кој го полнам со вода и едно капаче од средството ставам и после тоа со распрснувач се прска).
    Ламинатот не ми е исчистен по кеиф, има како мачканици по него...
    Или средството не чини или џогерот не чини или јас нешто погрешно правам...:(