Купи боја за ѕид и удри една четка. Нема друго а поедноставно е од тапета. Евентуално самолеплива тапета.
Како да го исчистам теписонот излепен со смоки и капки од мандарина а да не употребам ножички Чистев со прашок,доместос, не излегуваат за жива сила.
Ако е бел, со варекина на памук и ќе натапкуваш. Вадев цвекло од ѕид, ама можеш прво да пробаш со глос марамици. Не да триеш, туку глатко.
Има специјално средство за килими, со четка. Мислам дека беше на Бекман, ама мислам. Флеките ќе ги извади од мандарината, а за смоките осим правосмукалка не знам, со чупалица да вадиш.
Пред скоро време порачавме гарнитура. Чисто бела, штоф што е мек (не е велвет, мазен штоф е). Сеуште не ми е стигната, ама цело време се прашувам со што ќе ја чистам. Сакала или не ќе се валка цело време, особено фотелјата на раконаслоните, кај шо сакале или не префаќаме на секое седење.
Хемиско само, ќе извадат се, доаѓаат на лице место. А за да превенираш, најдобро е да постелиш флекери. Инаку ќе ја прљаш цело време, особено ако си гурман како мене да јадеш во скут.
Здраво,каде можам да најдам евтини тапети?Доколку може да ми кажете страница на фб бидејќи сакам онлине да порачам.
Крпава ми ја зеде мајка ми, одамна беше, и ич не знам од каде. Знам ја порачуваше од некоја жена. А по маркетиве не сум забележала дали се продава.
@Norah Jones @НаталиЛили Има во веро на ФИНО магична крпа за стакло. Скапичка е малку ама како брише лудило. Влакненце нема на стаклото.
Вакум ќеси за облека во Тетово конкретно дали знае некој каде има ? Или по маркетите , Кам - Кипер - Веро - Стокомак .. ?
колку е скапичка? мене се замачкани ми излегуваат кога се појави сонцето, додека е темно чиниш нема стакло лол