Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Помош за очајни домаќинки

Дискусија во 'Дом' започната од blond, 27 јануари 2011.

1. redhead

redhead Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2010
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    398
    Чистење на фломастер од мебел штоф некој совет ве молам.

2. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.846
    Допаѓања:
    13.459
    Како да исчистам секундарен лепак од иверка масичка?

3. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.567
    Допаѓања:
    201.761
    За следен пат, ова

Ама да не се исушени од перењето или преперувани, немам искуство дали е ефикасен ако се преперувани или суви. Касно го видов постот.
    И за да не ти се случува, обавезно марамчиња ловци на боја, јас ги користам постојано, иако не се гаранција дека нема да се пребојат алиштата.

На Thallia му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Nevenche26

Nevenche26 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2019
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    2.476
    Види, во ДМ има едно средство и сапун за флеки. Не се скапи окочу 100 ден се и помалку, пробај со нив, мене до сега ми се доста ефикасни.

5. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.264
    Допаѓања:
    18.379
    Имав ставено марамче за фаќање боја, ги купив од Кам. Претходно имав од Др. Бекмен и тие од ДМ и не сум имала проблем.
    Мислам дека се офарба додека стоеа стуткани,испрани во машина,зошто ја пуштив пред да си легнам а ги извадив сабајлето.
    Ја држев во ладна вода да биде мокра.
    Го купив средствово и пишува прво да се проба на внатрешно парче од облеката,дали ќе ја смени бојата.
    Го растворив по упатствто 1 лажичка во врела вода, и тука ја направив најголемата грешка.
    Врело го истурив на крагњата.
    Одма смени боја, од темна розева стана кајсија боја.
    Ми идеше да џитнам се низ прозор, па мм ме утеши да ја "догорам" цела.
    Па го растворив цело средство,ја потопив некоја минута, се направи цела кајсија боја и ја ставив да се пере.
    Флеките се изгубија ,а сега е бледа,како стара... памет за друг пат,подобро на рака првото перење да биде..
    Го знам сапунот,користев за каки додека беше мало детево,ама после храна не ми вадеше и не сум купила од тогаш

Имав и омино бјанко ама ми беше страв да пробам да не ја смени бојата на тренерката

На Nevenche26 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Nevenche26

Nevenche26 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2019
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    2.476
    А можеш и да оставиш така, да не ја носиш, неколку перења по ред да ја пушташ со други алишта и би требало да се испере.

7. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.567
    Допаѓања:
    201.761
    Омино бјанко не вади боја, ама елиминаторот ја вади. Вади се' до оригинална боја на материјалот. И мене ми се случи тоа со едни ленени панталони на мм. Од беж, кајсија боја станаа. Да си здрава и жива, па за тренерките, ќе си купиш поубави. За следен пат, нови алишта на кратка програма, преку ден да переш, да имаш време да ги извадиш. Иначе и јас навечер најчесто пуштам, после 10, сабајлето ги вадам. Последно од нова постелнина (црвена) ми се обоија белите. Е тоа со ништо не излезе.

На Sofi.ja му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Bubamaricka

Bubamaricka Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    1.272
    Допаѓања:
    2.381
    Домаќинки добро утро. Во кујната работната маса ми е гранит. Ми се истурило кафе под кафематот и сега имам флека како потемни кругови на гранитот, некоја да сподели како да ја исчистам? Пробав со сјај за садови нејќе. На средства за чистење што имам по дома циф/полирапид пишува да не се користи на гранит и мермер :( идеја некој? :^)

9. Watermelon96

Watermelon96 Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2018
    Пораки:
    495
    Допаѓања:
    1.565
    Да се надоврзам на муабетов за елиминаторот. Мм оставил нешто црно мокро во корпата со алишта и една жолта блуза ми се прошарала црно на ракавите и на десната страна на рамо. Ја перев избледе малку ама пак се познава, да пробам со ова дали ќе излезе? Користам омино за флеки, го имам и сапунчето од дм ама сепак не е флека и не вади. Единствена опција ми е ова, нова ми е блузата, буквално, не носена ова беше прво перење. :(:@

10. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.567
    Допаѓања:
    201.761
    Пробај. Ама да не биде исто како со претходната членка, да стане кајсија боја.

На Watermelon96 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Star_dust

Star_dust Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2019
    Пораки:
    1.158
    Допаѓања:
    9.242
    Сапунчето од дм ти помогнало некогаш?
    Прашувам бидејќи го имам и јас ама ништо не сменало, како што ја ставив облеката така ја извадив.

12. Watermelon96

Watermelon96 Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2018
    Пораки:
    495
    Допаѓања:
    1.565
    Искрено не сум го користела многу. Еднаш ми извади една флека од кошула на мм, флеката не знам од што беше. Кога добив бебе и почнавме со кашички не ми беше многу ефикасно па го заменив со omino bianco.

На Star_dust му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Larahappy

Larahappy Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2019
    Пораки:
    2.854
    Допаѓања:
    10.360
    Пoсле исушенo не пoмага jас на мм му средив нoва маица, пo прoбував таjнo да jа средам ама веќе jа имав исушенo :nod:

14. tripl6

tripl6 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2019
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    206
    какви марки фрижидер машини за перење шпорети користите од кој сте/несте задоволни?

15. Avery

Avery Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    2.746
    Допаѓања:
    14.422
    Дома сѐ ни е од Еlectrolux и баш сум задоволна. Не сме имале никаков проблем.

На poenta и tripl6 им се допаѓа ова.
  16. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.293
    Допаѓања:
    33.596
    Дали некој има индукцикска плотна? Ме интересира какви садови за готвење се користат за неа?
    Конкретно, имам сет тави и тенџериња од металац, дали ќе можам нив да ги употребувам или постојат некои посебни?

17. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.752
    Допаѓања:
    172.971
    Металец треба да имаат знак одоздоле..
    Мислам дека скоро сите нивни можеше да се користат ако не се лажам

На IRBBB му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Lizi

Lizi Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    354
    Допаѓања:
    1.394
    Јас имам бел кварц и пробав со сè (арф,циф,лимон,оцет бел, сода со оцет како паста) да ги исчистам флеките и ништо.. па на крај со доместос, светна.

На edna_malecka и Bubamaricka им се допаѓа ова.
  19. Bubamaricka

Bubamaricka Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    1.272
    Допаѓања:
    2.381
    Доместосот растворен со вода така? :^) Како што се инструкциите на паковањето или како? Фала однапред :)

20. Lizi

Lizi Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    354
    Допаѓања:
    1.394
    Јас ставам малку на сунѓер и тоа го потопувам со вода и директно, ако ти е страв пробај во некоја помала површина да видиш како ќе реагира.. кај мене нема гајле..

На Bubamaricka му/ѝ се допаѓа ова.