Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Помош за очајни домаќинки

Дискусија во 'Дом' започната од blond, 27 јануари 2011.

1. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.190
    Ако не ти е бела скроз површината, обавезно разреден и прво пробај настрана зашто може да ти остави обелена флека.

На Bubamaricka му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Marti96th

Marti96th Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2019
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    57
    Ве молам за помош.
    Се скршил топломер денеска дома на баба ми ама јас не бев дома. Коа се вратив го земав топломерот видов дека во него уште има жива, но шпицот го немаше. Кај неа во соба има тепих видов мали точкички ама малку беа и си усисав. Е сега се плашам што ако згазила врз нив со папучи па ги пренела секаде низ стан. Ја прашувам вика само влегла го видела дека е скршен и го оставила да не чепка. Демек не видела никаква жива. Ама стара е не е баш способна. Ве молам за некој совет многу се плашам. Незнам што да правам ќе полудам.

3. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.585
    Допаѓања:
    40.013
    Каснам ама ете да кажам. Не може да наштети живата од топломер освен ако не се топи на висока температура. Немаш за што да паничиш

На Celltica, IRBBB и Marti96th им се допаѓа ова.
  4. Norah Jones

Norah Jones Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2019
    Пораки:
    1.070
    Допаѓања:
    502
    Имам од баба ми ќилим од волна која е обоена во бордо боја. Извесно време ми стоеше на кауч и сега гледам ми пуштила боја малку го обоила. Каучот е од платно некое текстил не знам нежна зелена. Со што да пробам таа бордо нијанса да ја извадам а без да го оштетам материјалот на каучот. Благодарам

5. MostSweetGirl

MostSweetGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2016
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    15
    Девојки хелп Вака значи ставам алишта во машина ги перам со прашок со ленор и се е убаво миризливо се додека не се исушат откако ке се исушат штом ги соберам од сушара мирисаат на некој чуден мирис неможам да објаснам како на кречен зид. Ги сушам внатре и ја пуштам климата до сега ова не се случило едино сменив сушара од метална на пластична не знам дали тоа има врска истите алишта ги исправ 5 пати џабе очајна сум

Последна измена: 9 декември 2020
  6. pikabu5

pikabu5 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2020
    Пораки:
    681
    Допаѓања:
    1.056
    Жени дали патиките ги сушите во сушара или не?

7. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.567
    Допаѓања:
    201.758
    Не ти се сушат доволно брзо и замирисуваат. Кога алиштата се влажни подолго време добиваат таков карактеристичен мирис, на влага, на мувла. Ако немаш каде да ги сушиш, купи си сушара, ако си во можност, кондензациска, нема да мирисаат така.

Досега не, не ми се ризикува.

На tina2018 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. MostSweetGirl

MostSweetGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2016
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    15

9. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.006
    Допаѓања:
    14.445
    IMG_20201212_133000.jpg дали некој има ваква машина за алишта? Нека ми пише во ЛП сакам да прашам нешто. Да не ја должиме на темава :$

10. Mila_Skopje

Mila_Skopje Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2019
    Пораки:
    1.409
    Допаѓања:
    2.641
    не знам дали има посебна тема затоа пишав тука؛ Приметувам дека алиштата што не сме ги носеле подолго време добиваат непријатна миризба во плакар؛ Како да се справам со тоа? плакарот ми е нов

11. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.567
    Допаѓања:
    201.758
    Ако користиш омекнувач, поради него се умирисуваат. Исто и ако не се убаво исушени. Комбинацијата од омекнувач и недосушени алишта дава најчесто таков мирис, не е до плакарот.

На tina2018, buba4e89 и Mila_Skopje им се допаѓа ова.
  12. Lisicko

Lisicko Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2020
    Пораки:
    490
    Допаѓања:
    1.098
    Ај хелп малку и тука. Како ги чистите рерната и микрото. Јас обично со сунгерче и вода, ама сега ми се веќе замрсени, не ги чистев редовно и не знам што е најефикасно за чистење?

13. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    2.926
    Допаѓања:
    6.155
    Со ова се чисти преубаво. Прскам така поголем бел слој како пена е да покрие убаво се, ја пуштам рерната на 50 степени околу 15 мин, ја гасам и го оставам средството 2 часа да отстои после само пребришувам и свети :)

Прикачени фајлови:

• image.jpg
      image.jpg
      Големина на фајлот:
      201,3 KB
      Прегледи:
      38
  14. Lisicko

Lisicko Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2020
    Пораки:
    490
    Допаѓања:
    1.098
    А кај може да се најде вакво средство? Го има по маркетите? И колку пари е од прилика?

15. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    2.926
    Допаѓања:
    6.155
    Не знам за во мк, јас тука го купувам од мигро во швајцарија не е воопшто скапо. Нека каже некој во мк дали го има

16. GrimTheReaper

GrimTheReaper Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2015
    Пораки:
    2.720
    Допаѓања:
    20.403
    Дечки ми треба решетка за садови. Онаа што ја купив не е петпарачка, па да се тешам, ама ми 'рѓоса. Сакам квалитетна решетка која лесно се чисти и ќе биде трајна.
    Имам купено полици од Електрометал за во тоалет, сјаат како прв ден, не знам дали и решетките им се квалитетни.
    Anyone со добро искуство?

17. Larahappy

Larahappy Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2019
    Пораки:
    2.853
    Допаѓања:
    10.357
    Имам машина индесит на 90 степени перам и oтвoрив на сред перење гледам алиштата ладни мoжнo е греjачoт да не рабoти или нештo сo филтерoт?

18. GrimTheReaper

GrimTheReaper Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2015
    Пораки:
    2.720
    Допаѓања:
    20.403
    Дечки, некој да ми препорача ножеви квалитетни ама да не се изгор скапи. Сакам сет ама може и на парче.

19. Lisicko

Lisicko Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2020
    Пораки:
    490
    Допаѓања:
    1.098
    Ние купивме од комодита, топ се ножевите 1800 на промоција беа, а од топ шоп ич да не се лажеш да купиш, јас ги вратив, ништо не сечат, не ги бива, плус едниот ми фати р'ѓа, а викаат дека се од нерѓосувачки челик. Среќа ми ги вратија, па си земав постелнина за бебко

На tina2018 и GrimTheReaper им се допаѓа ова.
  20. JoanaS

JoanaS Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    3.969
    Како да ги исчистам гумените/силиконски ивици од кујната?
    Како жолти се од маснотија и не се вадат.
    Има ли некое средство?