Пробај со глос марамици и крепкај. Или со арф на сунѓерче. После готвење секогаш бриши ги за да не се лепи. Кај мене често се прљаат, ама одма ги бришам и си купив од Wish, алуминиумски параван, се става према ѕидот за да не прска по плочки, лајсни и работна површина. Супер е, нит се замарам после, нит ништо.
Леле ќе мора и јас некоја таква превентива да барам затоа што цело време и при готвење и при миење садови од мрсно што испарува многу се лепи
Маж ми од Wish ми го нарача. Немам јас, а иначе и на AliExpress има. Ќе пишеш aluminum foil protection во срчот и ќе ти искочи, не знам од апликација линк да пратам. Може и со мачиња има дезен
Тоа, тоаааа. Инаку фала ти за одговорот, ама мислев да не го има на некоја македонска страница, да не мора да чекам од странство да иде.
И мајка ми има, она од nama.mk го има нарачано, ама обично е, сребрена боја, мислам немаат дезени. И е околу 500 ден. Епа ваму ем дезен, ем 300 ден
@tinka-mace @GrimTheReaper Најдов и на некоја наша стана за онлајн купување за луѓе како мене што не можат да чекаат Мислам дека ова е со иста намена? Само тоа баш е убаво со дезенот како на грим
Ги поефтиниле изгледа, да тоа е како на мајка ми. Ама ќе платиш карго некои 100 и нешто, освен ако правиш нарачка над 1200 ден. Може затоа и испаднало толку. Едит. И внимавај како ќе го чуваш, картонот во средина не го фрлај, тенко е и лесно се витка. После готвење, врати го картонот и полека свиткај го, за нареден пат.
Простете ако ова звучи глупаво.. Имаме нова машина од Горење некоја година ја користиме но забележувам дека во последно време исперените алишта не мирисаат убаво имаат некоја кисела застоена миризба, не знам зошто е така што би можело да биде? Читав на интернет дека треба машината да се чисти со алкохолен оцет и сода бикарбона за да се отстрани непријатниот мирис, е сега ме интересира дали да пробам со оваа метода или постојат некои други поефикасни начини за чистење? Иначе, алкохолен оцет се мисли на оној истиот што се користи во салати?
Има соодветни средства за чистење на машини за перење во секој поголем маркет, стојат каде што се детергентите и средствата за флеки. А инаку може и со сода и оцет, да, тој алкохолен што се користи за јадење. Моја препорака ти е со специјално средство да ја исчистиш. И после секое перење, гумата на вратата да ја пребришеш со сува крпа, да нема вода, и вратичката од машината постојано да биде отворена.
@Annath ги замесив твоите колачиња, оние со цимет и гумбир. Со вентилатор да ги печам, или? И дали скроз да ги доближам едно до друго, т.е нараснуваат ли? Поима си неам од вакви слаткички
Не нараснуваат во ширина, ама па не лепи ги едно до друго. Не ги печи со вентилатор, ќе се исушат. И не повеќе од 10 минути.
Погревав млеко во ѓезве и загоре. Никако не успеав да го исчистам ѓезвете убаво на дното... има чаре?
Дали некој користи некакво дезинфекционо средство за теписи? Чистам секој ден со правосмукалка ама малото ми е нонстоп на земја згора на тоа се најде глувче низ дома па освен чистење сакам и со некакво антибактериско средство да поминам. Предлог?