Мојата цела фиока се вади.Делот кај омекнувач има како пластика и пишува push.Нежно го притискам целата фиока се вади и ја мијам под чешма.Види ако имаш такво исто ќе си олесниш многу
Имам заглавен патент на дуксер. Не мрднува. Пробав да измачкам со сапун, течен, тврд, лосион, греев со фен. Ако имате некој совет кажете.
Пеглата за алишта прв пат сабајлево почна да ми тече вода од неа и плус не се пали сијаличката за да загрее.Од што може така?
Здраво девојки...вие што имате бокал за филтрирање на вода...како го одржувате? Мислам дали филтерот треба да биде цело време потопен...тоест додека стои долу прочистената вода,дали горниот резервоар го полните со вода?
Neznam dali ima vakva tema zatoa pisuvam tuka kazete mi ubavo brasno za tegneta pita(banica)nikako da pogodam ubavo da se tegne...
А јас цело време го стискам тоа ленор кога ставам. Сакаш да кажеш дека тоа пуш служи само да се извади фиоката??? Ај ќе пробам баш сега, мислев дека не се вади фиоката.
Здраво девојки. Можеби има пишувано на ваква тема - одржување умивалници, но, не можсм да најдам. Имам проблем со кој тешко се снаоѓам, сите совети се добредојдени. Од умивалнилот / цевките, се шири многу непријатна миризба. Станот ни е реновиран пред неколку месеци, а мајсторот тврдеше дека цевките / сифонот е се ново. Додека да консултирам нов мајстор, дали треба нешто да се поправи или проблемот ќе си стои заради тоа што зградата е постара, било каков предлог ќе ми значи. Пробувам со сода бикарбона и киселина а потоа обилно жешка вода, не делува. Пробувам со мистер мускуло и жешка вода, не делува. Миризбата е постојано присутма во кујната и дневната. Помсга долго луфтирсње, ама од ладното не можам постојано да луфтирам.
Како се чисти рерна? Во една група видов правиш смеса од пециво и вода, ја премачкуваш внатрешноста, ја пушташ кратко рерната на 50 степени и пребришуваш ама ако има на места многу загорено не излегувало. Друго видов цела внатрешност обложена со кујнска проѕирна фолија ама не дочитав што е под фолијата. Предлог? Не ми успева и горниот дел да го исчистам. Со seuer milch или како и да се вика ама не излегува се. Од оние имам кај што горниот дел е посебно од рерната.
Веројатно во цевките има насобрано нечистотии, па ја враќа миризбата. Пробајте со сајла да ги одзатнете, сигурно имаат наслаги наталожено. А ако имате некој над вас, прашајте да не имаат проблем со затнат одвод, можно е и од горе да доаѓа мирисот.