1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Помош за очајни домаќинки

Дискусија во 'Дом' започната од blond, 27 јануари 2011.

1. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.973
    Јас би му ставила сјај за миење садови, арфови и други чуда, би го потопила во топла вода и нек се крчка. :D Па после ќе му писнеш со жица/нож и џоа ново ќе биде. Кога успеав да извадам препржен кашкавал со здрвени макарони на ваков начин, мислам дека ќе те биде. :D

2. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.647
    напрскај го со арис де грас, остави го нека стои половина/еден час потоа потриј со жица

3. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.190
    Па, да де, третата е за омекнувач, јас кога си перам нешто во машина, третата ставам омекнувач :) така знам дека требит. Туку имам едни ленени летни панталони, кремасти, ми се офарбаа |( а како појма немам, а најмногу што мразам кога дел од облеката ќе ми се офарба :@ |( и сега им барам чаре да ги решам :D не ми се фрлаат, а убавки се :worried:

4. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    ..и кога ќе сакаш пак топено чоколадо, не го ставај директно ѓезвето на шпорет туку во некое тенџерче стави вода да врие и топи го чоколадото на пареа или држи го ѓезвето во водата за побрзо. ;)

5. enca.69

enca.69 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    3.452
    Не сум мнооогу очајна :lol: , ама натака одам, па ај и тука ќе го поставам прашањево :D
    -Џенски, некоја да има по дома правено камин скоро? Оние што се вградуваат, со стакло и после опшивани со гипс картон?Ако има некој ве молааааам лп, ми треба информација и бројче од некој добар мајстор.

6. girl1985

girl1985 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.635
    Допаѓања:
    2.122
    Жени, помагајте! Отварав нова постелнина која ја имаме добиено на подарок (no name производител некојси) и дур да ја ставам во машина за перење на ноктите приметив дека кафеавите делови пуштаат боја, пуштаа и другите тестирав, ама кафеавите дека најјака боја, најмногу боја ми оставија по рацете :@ ). Кажете ми како да ја исперам и дали после тоа пак ќе пушта боја??? ;(

ПЛУС, ноктите на врвовите ми попримија боја од тоа боиштето а имам гел врз ноктите и не знам како да ги исчистам. ПОМОШ!

7. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719
    Ќе ја испереш на рака постелината со млака вода. Или стави ја во када полна со млака вода и омекнувач, но немој долго да ти стои.
    А за да немаш вакви маки, подари ја на свекрва ти постелнинат :)))

За ноктите не знам :(

8. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.647
    Девојки кажувајте лек за досадна свекрва, навистина се чувствувам како најочајната домаќинка што нема лек за оваа црна дамка, ми го масира мозокот максимално :@ :@

9. Mayyya

Mayyya Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.253
    Допаѓања:
    6.025
    ^Girl1985 некои алишта пуштаат боја само првиот пат, затоа за прв пат испери ја постелнината на рака со ладна вода, а исто и вториот пат за да пробаш дали ќе продолжи да пушта.
    А ноктите пробај со сода бикарбона или лимон истриј ги. :?:

10. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.428
    Допаѓања:
    200.993
    Мене пак обратно ми кажале - нешто што пушта боја да се искисне со што е можно пожешка вода, па да се испере, или пак да се додаде оцет во водата во која кисне, без разлика на која температура е. Го имам пробано само првиот начин и делува.
    Постелнината пери ја посебно, одвоено од други алишта, барем првите неколку пати.
    А за ноктите, не знам ни јас.

11. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.777
    Допаѓања:
    100.036
    Пушти ја во машина нека се испере,ако е памук можеш на 60 степени ако е синтетика најдобро на 40 степени.Ама само неа во машина .Други алишта немој да ставаш.Мислам дека ке мораш така неколку пати дури не подизлезе бојата.

За ноктите пробај со лимон и сода бикарбона или истри ги со зрел патлиџан.

12. girl1985

girl1985 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.635
    Допаѓања:
    2.122
    Еве да ви кажам дека ја перев два пати и мислам дека се стабилизираше. Ќе видиме, или на крај ќе заврши во канта, штета. :)

13. girl.23

girl.23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    1.800
    Купив кожно палто. (поточно скај :lol: )
    Дали после перењето ќе се стесни, рашири или ќе остани исто???
    Ми треба одговор, за да знам што ме чека, немам искуство со ова.... :)

14. najubava2010

najubava2010 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    1.619
    Допаѓања:
    4.653
    ^ ^
    И мене ова ме интересира, зошто имам и јас таква скај црна јакна веќе 2 години, од страв што ќе и се случи не сум ја испрала ниту еднаш :tmi: , сега сакам да ја исперам зошто во тоа потставата мириса на 10 парфеми, не дека смрди туку ете сакам да ја исперам, ама незнам како :?: .
    Ај помош, на раце, во машина, на колку степени, во топла, млака или ладна вода?

15. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.428
    Допаѓања:
    200.993
    ^^На хемиско носете ги тие јакни. Што е сигурно, сигурно е.

На najubava2010 и girl.23 им се допаѓа ова.
  16. Srekicka

Srekicka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.863
    Допаѓања:
    2.847
    Никако машина, ниту па рачно. На хемиско си е најсигурно.
    Јас имав јакна од многу тенок скај, ама многу гадно ми мирисаше материјалот и само што почнав да ја носам, мајка ми демек да ја помине низ вода да не мириса толку скајот, ја облекувам кога ми испука материјалот под рацете. Се раздвои цел.

На LUCERKA, najubava2010 и girl.23 им се допаѓа ова.
  17. ViktorijaMari

ViktorijaMari Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2011
    Пораки:
    463
    Допаѓања:
    159
    јас имам бела скај јакна и секоја недела ја перам, жива и здрава е :D на 40 степени

На najubava2010 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. gwen

gwen Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2009
    Пораки:
    265
    Допаѓања:
    81
    Ништо нема да му стане, можеш и рачно да ги испереш.
    Само битно е брзо да се исуши, зашто може да се умириса.
    Јас и ташните така ги перам, ништо не им е.

19. The-Queen

The-Queen Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    2.139
    Допаѓања:
    2.424
    Прво зависи од скајот, дебелината на скајот, ако е многу танок многу веројатно е да испука, јас имам тиркизно и мама го переше во машина, ништо не му стана.

20. girl1985

girl1985 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.635
    Допаѓања:
    2.122
    Пирамитке, Вениш оној што се додава во машина за алишта? Прашакот што е во бела кутија за бел текстил? Баш сакав да ве прашам дали имате искуство со овој прашак за белеење, го купив и планирам да ставам пола дозерка во прашакот при секое перење бело. Ме интересира дали некоја од вас го користи и розевиот вениш при секое машинско перење? За отстранување на флекички и слично? Инаку, ме интересира дали има кај нас на Омино Бианко и други производи за вадење флеки (пошто гледав на сајтот исто имаат додатоци за машинско перење) или само она гелчето за вадење флеки?