Преместете се, посебно ако се стари ќе досадуваат постојано. Разговор со газдарицата не мислам дека ќе смени нешто, освен да се поправат некое време комшиите и после пак по старо.
Не се пензионери, мајка на средна возраст и ќерка. Ние зборувавме во дневната шо се граничи со нивната дневна, а спалната им е на спротивната страна и нема нашиот стан допирна точка со неа. Ѕидовите не се баш дебели и од време на време се слуша пригушено зборување меѓутоа ништо посебно. Инаку зборувавме со газдарицата и првично таа ни рече дека немале проблем претходни кираџии за откако ја притиснавме да признае дека “биле немормални и се закачале и со други станари”, а таа ќе разговарала со претседателот на куќниот совет.
Да пробав и ги докусурив. Обледе бојата на купаќите околу флеката,а флеката малку и таа но сепак тука беше. На крај во варикина и станаа катастрофа,флеки како да се помочани и неиспрани...ги фрлив и си купив нови
Значи луѓето си имаат проблем со сите, не е до вас. Искрено незнам дали ќе има ефект што ќе збори претседателот, зашто малце ми е ненормално да ви тропаат на врата и да бегаат.
Од што може преградате за омекнувач да е секогаш полна со вода? Пред секое перење ја вадам цела кутија од машината да ја истурам водата па да ставам омекнувач за перење. Машината редовно е чистена на програм за чистење со посебни средства и нова е само 3 год.
Каде да купам квалитетни вакуум кеси? Веќе нерви искинав со тие што ги имам и новите од Џамбо, не ги бива. Баш сум очајна.
Со што најлесно можам да исчистам масло искапено во рерна? Кое средство го користите а да е ефикасно?
Многу тешко се чисти само со средство,јас чистам со средство,прво прскам па проаѓам со сунѓерче,па ставам сода бикарбона да отстои едно 10-15мин и со жица поминувам после. Негде фаќа,негде не ама ме спасува од рибање.
Мм од рамстор зеде за 100тина ден од кеса, ептен квалитетни испаднаа. Прво со арис одмрснувачот, после со фрош абразивот чистам.
Фала! Ми се свиѓа цената Имам еден куп работи по дома што не ми ги збира по плакари. Баш вчера пребарував во Женски домаќински муабети на фб, и исто кесите од Рамстор највеќе беа фалени.
Прашав во едно во Тинекс Зебра, не прават на душечиња, па си заклучив дека ваљда никој од хемискиве не се нафаќа. Ај ќе прашам и на други места, фала.