Можно е преливникот да е многу висок фабрички тогаш треба да се стави средство па преливникот до таа височина да се намали.
Zdravo devojki. Si upropastiv praska boja fustan. Go piknav vo peralna so sareni, a po greska sum stavila i edna teget bluza sto pusta boja i fustanot ja smenil bojata sto da napravam za da ja vratam bojata
Патики од превртена кожа на некои делови ги перев во машина што не знав дека не треба, и беа крем боја и тој дел сега е потемен и погруб, како може да ги вратам како на почеток што си беа?
Како најлесно да извадам стикери залепени на фрижидер,и тие што ги одлепив лепакот остана никако не можам да го извадам?
Пробај со одстранувач за лак за нокти без ацетон, за да не ја оштетиш бојата. Евентуално со фен да го загрееш, да го стопиш, може ќе излезе, ама не знам дали може на фрижидер.
Дали некоја има правено компот во рерна или во машина за садови? Ако може постапка за двата начини, да знам шо е побрзо и полесно Маж ме направи будала ко му реков за во машина, ми вика ќе ти испукаат тегли ќе се чудиш
Дома имам само обичен ацетон,мислиш би оштетила нешто ако пробам и со таков ? А и ми текна на фен,ама го оставив за последна опција,ќе пробам и тоа. Пробав,ама сигурно стојат веќе 3 г. и нема шанса само со топла вода.
Пробај само на едно место да видиш дали влијае на бојата. Ако не влијае, би требало без проблем да го извади лепакот, сепак ацетонот е подобра опција од растворувач, на пример.
Јас имам правено во машина за садови и искрено од тогаш цело време си правам компот на тој начин. Откако ке ги спремам теглите, ги редам во машина и ја пуштам на најака степенажа( кај мене тоа е 70 степени) и обавезно без средство за миење садови . Откако ке заврши машината ги оставаш теглите внатре да стојат 12 часа без да ја отвораш машината. Јас најчесто навечер ке ја пуштам и насабајле ке си ги соберам теглите. Иначе не се секирај до сега ми нема пукнато ни една.
Кај мене е 65 највисока, трае 2 и пол сати програмата. А то шо веќе има внатре сјај и сол? Или нема врска? Таблета секако нема да ставам ама ова со сјајов ме буни.