Со арф земи и сунѓер или мека жица изрибај нежно потоа со топла вода исчисти ќе го светнеш ко нов ќе ти биде
Ги извадив веќе,со ацетон.Тоа со арф прво пробав ама дека неколку години стоени,не се вадеа. Како и да е,фала ти.
Дали некој знае како да се оттарасам од миризба на кревет? Поточно, едното дете поврати, а другото се измоча на троседот
не знам дали е соодветна темата, доколку не нека се префрли, каде би можела да најдам ваков тип на рамки?
Со шо да исчистам флека на душек? Малиот пред некој ден малку се измочал на креветот, не стигнав одма да исчистам и остана флека
Ќе може ли информација што се случи со плотната? Дали ја поправија, колку чинеше? Имам слична ситуација. Плотната е пукната, не е кај ринглите, работи ама дали може да се замени стаклото ?
Јас еве вакво користам за такви флеки, за чистење на тапацир, од колата си го имам повтори повеќе пати ако е потребно
За машина за садови потврдувам и јас, постапката е таа која ти ја објаснила членката погоре. Прв пат пробав пред 8 години, досега не ми се расипало ништо, ниту пак ми пукнала тегла.
Како да складирам перца од праз? Да ги испржам претходно или така свежи исецкани во кесички за замрзнување да ги ставам?
Свежи. Ама може да мириса фрижидерот, подобро замрзни ги во пластични кутии со капаци што затвораат добро.
Ги обарив прееска. Сега ќе чекам да се исцедат, па после во пластични ќе ги ставам. Се надевам на направив утка Фала ти.