@Oneo пробај да ставиш чашичка со прашок или течен детергент директно во перална како што ги ставаш капсулите. Најверојатно не ти се прима прашокот од горе.
Провери во гумиците да не имаш нешто заглавено,провери бубањ исчепкај го цел да не има некоа боцка.Мене сите алишта ми ги сокина дур да сванам дека имало капачка од шише заглавена.
Проверив 2 пати и нема ништо. Секогаш перам на соодветна температура, не ја преполнувам. Ми рекоа дека е можно од прашокот да е, ама не сум го менувала, а од скоро приметив дупки по облеката. Ќе дојде мајстор после, ќе ја виде
Можеби проблемов не е баш за во темава, но ќе се пробам тука. Претходно пишував за некои проблеми со соседите, сега повторно за тоа. Имено, сосеткава е оперска пејачка и секојдневно го вежба гласот. Бидејќи ѕидовите се прилично тенки, доста се слуша, буквално како во МОБ да сум. Во ред, разбирам дека тоа и е обврска, но во последно почна да пее многу доцна, околу 22(еве сега пее) до кај 23.30 за викенди и до покасно. Не знам дали на соседиве шо се од спротивната страна не им смета, но поради факс почнав многу порано да легнувам и ова време веќе сум прилчно изморен и ми се спие, а пеењево ужасно ми смета. Сосеткава е малку проблематична и веќе не знам шо да направам, веќе неколку пати се обидов да разговарам и со неа и со газдарицата, без никакви промени.
Сега кога ја видов темава ми текна да прашам. Има некоја минимална шанса да се извади секундарен лепак од флекер? Редовно го истурам лепакот нокти кога си правам и тоа на флекерите и на теписон и на маса го имам истурено. Очај.
Од што може да се прават флеки на белите алишта? Ги ставам во машина на 90°, без флеки и ги ваѓам со флеки. Флеките се светло кафена боја, како да се изгорени од нешто. Денес ја чистев фиоката каде што се става прашак и орнел, ја пуштив машината на 90° празна со сода бикарбона и киселина, потоа пуштив шарени на 40° и еве денес и на некоја шарена блузичка има флека каде што претходно немало. Сменив и прашак и орнел и пак исто.
Ми треба сѐ за дома, ама да почнам од: Некоја помодерна верзија на флекери за гарнитура Постелнина Пешкири Сервис шолји за кафе и чаши за вода Садови за складирање шеќер, кафе, зачини… Сет за во тоалет И слични ситници од овој тип… Каде да барам квалитетни и убави работи од погоренаведените?
Во Comodita Home има убави сервиси за шолји кафе, чаши, постелнини и општо има доста работи за по дома ама малку се скапички.
Ок е да се во тој ценовен ранг, само не знам колку им се квалитетни работите во Comodita? Имаш искуство? Не би сакала за неколку месеци сѐ од ново да купувам…