Vo kujnata nemam aspirator, dodeka gotvam otvaram prozor no na kujnata nadvoresno primetiv nekoi delovi kako da grebka. So sto moze da iscistam so sungerce mora no nekoe sredstvo da preporacate?
Веројатно од пареата и од мрсотијата ти се таложи. Јас чистам со Фрош за кујни, чисти задоволително, но внимавај ако кујната ти е понежен материјал одбери некое понеаргресивно средство.
Во кујна во мијалник се става мистер мускуло? Цевката од доле што ја гледам е пластика па да не направам некоја беља? До сега само во када имам ставано. Да не се става и во лабаво во купатило, шоља? Други дупки нема
Здраво, дали може да ми препорачате средство со кое би ги исчистила плочките во вц? Имаат бели линии кои не можам да ги исчистам.. Мат кафеави се иначе. Купив едно средство од дм ги поминав измив се супер беа, откако се исушија белите дамки пак си останаа Help...
Да од водата се и џабе колку и да чистам откако ќе се исуши, пак си остануваат.. многу грдо изгледа, нечисто.. значи нема решение за тоа
Со средство против бигор. Тоа на Фармаси со чајникот, ми се покажало ефикасно. Макар што кај мене плочките се сиви и не се приметуваат толку линии/капки.
I jas se mislam iskreno i jas denovive imam problem so mijalnikot vo kujna nit ocet ni soda bikarbona nit kesicki za odzatnuvanje pa se mislam Sega za ova
Каде може да најдам сет за јадење (чинии) кои не се кршливи? Мајка ми има земено пред 10тина години ги фрлаш не се кршат но за жал повеќе не постои продавницата... ако знае некоја нека пише
Не можам да тврдам со сигурност за мат, јас имам сјајни кафеави плочки, ама успевам да ги исчистам само со Пулирапид и тоа тријам убаво со четка да излезе бигорот. За најсигурно, одете во железарија или продавница баш за плочки, тие имаат професионални средства за плочки чистење, малку поскапи, ама супер.
Ме интересира дали надворешни ролетни помагаат за прозорите да не се потат да речам. Имаме венецијанки, и зимно време морам крпи да ставам на подот, зашто е се вода, стаклата од прозорите мокри.
Откако знам куќава ни е со ролетни. Летоска и ги променивме со алуминиумски, досега, а и претходно никогаш немало кондензација на прозорите. Плус со пуштена ролетна секогаш е 2°-3° како ништо потопло зиме, поладно лете.
Пробај да ги препереш уште еднаш, а може ќе има потреба и два пати со цениш за бели алишта, исто на 90 степени. Имав исто искуство, само со плав чорап, после 2-3 перења со вениш се реши.