Со најобично средство за бигор потопија нека постпи 15-20 мин зависи колку е бигоросана и измија со средство за садовија и готово, јас мојата ја чистам (пластична најобична) или со пулираоид или со средство за бигор ја оставам да отстои и ја мијам со обичен сјај и готово ❤ не ти треба нова ❤
Џабе е било кое средство, за кратко време се враќа на исто. Во последно премногу бигор има во скопската вода.
Потопија само и со четка убаво исчистија, па на крај ако не излага нова ќе се купи, мада јас практикувам пластична зашто металната ми има рѓосано и пластичната полесно некако ми се чисти. Мада јас колку ја користам, повеќе буткам се у машина ама сепак си фаќа бигор. @Waverly Raven добро е што не почнало од чешмите кал да ни тече, не да има бигор, и на чаши и на се се познава ама за жал тоа е...
Секоја фаќа бигор. Не е до цедалките, туку до водата. Освен да инсталираш филтри на довод, друго не можеш да направиш. А за чистење само полирапид и со сунѓерче да истриеш. Евентуално цела бела да земеш и решетка и садот одоздола за да не го гледаш. Нема некаков бигор што не го вади полирапидот. Само сака често да миеш. Барем еднаш неделно.
Здраво, имам бели патики со мрежа напред, кожниот дел побеле, мрежата напред е жолта па ако има некој решение за тоа нека ми даде совет.
Јас секогаш ја чистам со оцет. Најлесно, најевтино и не се мислам дали некое средство е безбедно за садови. Го полнам целиот долен дел и го ставам и горниот дел па таман до пола и решетките се потопуваат па и тие си се чистат. После само со сунѓерче или со четка ќе го поминеш, се' ќе излезе.
Прашав и во друга група, ама тука сте ми поактивни па се надевам на одговор Имам машина Беко скоро 10 години. Додека перев со капсулите од Кам садовите ми беа топ светнати, како ги снема тие капсули пробав со милион други што од кам, што на стокомак, што на ДМ, сега имам и финиш ама садовоте ми се ко немиени. Ставам дури и по 2 капсули одеднаш, сол и сјај има, додавам и оцет во тоа за сјај ама џабе е се. Чашите ги вадам побелени и сега ни на рака неможам убаво да ги измијам, тенџерињата исто. Тањиритеми се бели ама се гледа како мрсно на нив. Некој да има искуство како да се реши проблемов?
Еве ме и мене со ист случај ,мака мачам,изгледа до машините е ,и мојата околу 10г.е ама ја немам користено многу.Се пробав нема решение,и мајстор виканав рече се е во ред ...
Работава операција успешна пациентот мртов Моите ја имаат подолго од мене, ама иста ситуација и со нив така да не ќе да е до староста вајда штознам