Фала ти. Успешно беше со лак за коса. Иако не оставив да се исуши како што е наведено во текстот, туку веднаш протрив во памучна крпа.
Јас обично повеќе прскам вода на тие места,убаво да се навлажнат и после со пегла и ништо веќе не се познава.
Здраво, во последно време алиштата почнаа да мирисаат на влага- не правам ништо поразлично од првите 3 години колку што и ја користам машинава - пуштив со оцет и сода - исчистив филтер(немаше ништо). Каде грешам? Иначе пуштам на повисока темп (95) барем еднаш во неделата. Сушам во сушара. Хелп П.с користам ленор и персил или ариел и первол за црните.
Пр. кога ќе ги извадиш од машина не чекај да седат така во корпа влажни, мораш одма да ги спростреш. И изми ја корпата каде што седат валканите алишта, можно е таму да имаш влага.
Од Первол и омекнувачот смрдат. Барем кај мене тоа беше случајот. Перволот ми ги уништи со тоа што ми ги усмрди алиштата и никогаш повеќе не го купив. И да, не ги оставај да седат влажни долго време, дали во машина, дали во корпа, одма пружај или суши.
И мене исто ми мирисаа од первол и од нила течен за. Црни, џабе омекнувач ставав За бебето перам со нила бебешки не мирисаат И земав од кипер абц мислам за шарени ама не е течен, не мирисаат повеќе Ептен нешто ако е за на 30 степени тогаш перам со нила, тогаш не мирисаат
Средство за мувла кое не мириса премногу јако? Тоалетот е без прозор, да не се угушам во туш кабината… И со што чистите траги од бигор од сифони, славини… До сега само Полирапид користам, ама би пробала и нешто друго поефикасно.
Не знам дали до сега си нашла одговор соодветен , со перење наново се губи трагот од штипка. Но јас за да ги неам тие трагови ги закачувам штипките под мишките на тој дел за блузи , а панталоните на ногавицата скроз доле на ќошот ( место што не е мн видливо). И тоа се пружам од наопачката страна.
Бигорот најубаво ми се чисти со бел алкохолен оцет и со него терам, не купувам никакви средства против бигор. Убаво натопена крпа во оцет, ја обмотувам околу славината и оставам да постои малку. Ги светнува како нови. Мириса само додека стои, потоа мирисот скроз испарува. Ако баш сакаш некое средство, има едно со прскалка на Фрош, мислам дека е со малина, така нешто. И тоа е на база на оцет колку што се сеќавам.
Здраво, не знаев кај да прашам па тука, се извинувам ако не ми е прашањето за во оваа тема.... Почнав да купувам од интернет, и, нарачав од Etsy 3D испринтана фигура, ама кога дојде одма се осети така појак мирис како на пластика, продавачот ми рече да ја оставам 1 сат на сонце, ама мирисот сеуште се осеќа, дали има некој начин, читав нешто за сода бикарбона дека апсорбирала мириси...?
Здраво, сакам да прашам На гарнитурата имав перници во темно црвена боја и од стоење ми ја вапцаа на некои места како можам да исчистам предлог некое средство. Инаку гарнитурата е жолта боја Хелпп