Моето не е од тука, меѓутоа може да се најдат на интернет aко побараш stove top scraper, cook top scraper, mutlipurpose kitchen scraper - Etsy мислам дека се најсигурни за ова. https://www.etsy.com/listing/244521...per&ref=sr_gallery-1-9&organic_search_click=1
Здраво Пробав со средството на две бели и една портокалова блуза.. Двете бели блузи се супер, но оваа портокаловата блуза е многу избледена... Дали има некоја шанса да ја вратам бојата на портокаловата?
Тешко, средството вади сѐ до оригиналната боја на материјалот, што значи портокаловата е бојадисана, значи не е оригиналната боја на блузата. Мене истото ми се случи со машки ленени панталони, од беж станаа кајсија боја. А сѐ друго излезе ок, јас имав цела машина исфарбани алишта од црни тренерки. Ништо, ако е премногу избледена, носи ја по дома.
Не мора да значи. Може да избели, може бледа портокалова да остане или да се ишара. Варикината е ризик.
Koj ima Indesit masina za perenje ako znae da mi kaze na koja programa se pusta na vrienje 90 i na 60 stepeni. Vcera ni stigna i nikako da ja rastumacam
Не би знаела, ама мислам не. На времето со варикина си шарав еднобојни маички, бојата избледуваше, ама чисто бела никогаш не била.
Пробај со капсули глодацид. Околу 100ден. се имаш неколку капсули внатре. Стави по ќошиња ќе ги изедат. Кај мене се покажале ефикасни.
Девојки помош ми се скрши топломерот, жива не најдов никаде само парчиња од долниот дел на топломерот...... Ме фати страв и паника детенцето ми беше подалеку фала богу,,,, ама јас се плашам дури раце мијам ко улава ми е дтрав да го гибам детето да не не ми де чисти рацете....пукнав
Здраво, сакам да купам бел, гранитен садопер, гледам дека го имаш веќе година-две, дали си задоволна? Дали лесно се прават дамки на него? Фала ти
На мијалникот во ВЦ, во делот каде шо е поставен течниот сапун се направија портокалови точки/дамки како рѓа, пробав со циф, доместос, рибање, џабе со ништо не излегува.. Има некое чаре за ова?
Како пешкирите за туширање да останат меки? Пробував со омекнувач, без омекнувач со оцет, на пониска температура, испеглани.. ништо нема ефект по некое перење крпите се крути
Само во машина за сушење ако имаш. Неописливо меки ми се кога ги сушам во машина. Минатата недела сушев надвор и ич не ми се меки. Мн ме нервира како со шмиргла да се бришам кога ги сушам надвор.
Сигурна ли си дека е живин топломерот? Ретко сега се продаваат живини топломери. Тоа течноста внатре сива ли беше или друга боја?
Помош девојки, како да спречам дополнително гребење на плотна во кујна. Само што се вселивме и не е користена плотната ни месец а веќе доста се изгреба. Некои совети? Инаку е Беко
Siva da, i mene taka mi kazaa deka nemalo so ziva, ama vo apteka koga prasav toplomerite so plavi kapacinja bile zivini pa sega kuznaj kako....