Ве молам за помош. Вц школката никако не можам дс ја исчистам убаво. Во горниот дел, какошто тече водата од казанчето има жолти флеки, ко линии. Пробав доместос и циф. Не помага ништо, а не е стара...
Леле луѓе ми се скрши топломер,среќа на плочки. Прво сите топчиња поголемки ги собрав во една со лист од хартија (не пипнав ништо) потоа со блиц барав најситни топчиња буквално како точка мала со молив да ја нацрташ, и одев со блицот и ги собирав топчињата со усисувач,па земав една блуза ја наводенав поминав тука и ја фрлив... сега читам на нет дека баш не смее да се усисува никако... а имам две мали деца и паника ме фати огромна. Отворив дома прозори од сите страни да се луфтира... дали има некој слично искуство ќе скренам?
Умирисана ми е силиконска чинија од синко. Постои начин да се отстрани миризбата или нова чинија е решението?
Се изнамачив, не успеав. Пробај со лимун и сода јас триев со лимунот, после пробав потопено во алкохолен оцет, ми стоеја цела вечер и со топла вода во која има разредено сјај измиј. Не е исто јако ама пак ми мириса ќе си купам ново. Со вакум уште користам, убаво ми лепи, не знам дали има обични пластични со добар вакум, пластиката не ми се умирисува.
И мене кога ми се има скршено со усисувач сме го собирале , викат дека во овие нови топломери немало таква жива опасна и небило страшно , добро е да се излофтира сепак после тоа
Јас како помала скршив топломер, сама бев дома. Не знаев дека било штетно, па со играв со топчињата, интересно ми беше. На крај си ги собрав и ги фрлив во канта. Нит луфтирав, нит ништо. Кога и кажав на мајка ми ќе ме утепаше. Ама еве, многу години поминаа од тогаш, фала Богу ништо ни ми е.
Ми се истури антибиотик на кебенце не излегува ниту со перење исто и рачно трзав и ништо Со што можам да го исчистам?
Мачката ја изгреба гарнитурата асално на краевите. Дали има начин како јас да ја средам штетата? Пример: исто вака како на сликата е, излегуваат конците и има дупчиња на некои места.
Ако е само на ова место (ако не е цел кревет вака) можиш да побараш сличен материјал или пример нешто на крем боја шо би одговарало и да сошиеш како навлака за потпирачот. Или ако има 2 потпирачи, 2 исти навлаки. Прашај кај некој шо тапацира или кај шнајдер.