дааа, јас го ставам и на шарени и на темни алишта. Поентата е да не се исуши средството, т.е. прскаш, полниш машина и пушташ на перење. Инаку и сапунот од ДМ што го препорачаа е добар за овие флеки ама ова ми е некако попрактично за користење.
Ај хелп луѓе. Имавме несреќа со мачорот еден, се исплаши и се измоча на кревет. Проблемот е што е француски лежај, НЕМАМ ПОИМА со што да исчистам така, да не остане воопшто мирис (инаку ќе се врати пак ако му мириса). Читам по нет ензимски средства, немам поима што се тие. Хелп
Леле мојот мачор се имаше така измочкано.Колку ја чистам гарнитурата и уште осеќам дека мириса.Нема со што ја немам чистено.Уште со такво средство не сум пробала ти што викаш со ензими и баш ќе барам и такво.Ем се измочка ми остави мирис и ми избега од дома господинот.Има секакви средства ама ова мислам дека најлесно се наоѓа во Пет Шопови.
Прво со жешка вода и прашок изтрг ја ткаенината И потоа бел оцет ке ставиш да не му мириса и да не моча пак на исто место
До сега машината за садови одлично ми ги миеше садовите последниве 2-3 пати ми ги вади некако не убаво домиени но не сите сјај /сол кога бара редовно ставам, филтерот секое миење го чистам. Што може да е проблемот?
Џенцки, си купив нов сет постелнина 100% памук и ја исправ по инструкциите на кутијата на 40°C. Се исуши ама уште мириса така ко на фабрика. Ват ду?