Печев лешници и ги заборавив некоја минута подолго. Не се препечени црни, ама мирисаат. Што да ставам во колачите за да се неутрализира миризбата?
Фугите на плочките во вц се за никаде. Не знам колку средства купив и триев со сунѓер, не излегуваат флеки и не излегуваат. Чаре?
Искрено?! Да замижиш со едно око и да не се замараш. Фугата со што и да ја чистиш нема да се исчисти како кога биле плочките нови, а со често користење на јаки хемикалии материјалот ќе почне да се нагризува, а плочките ќе почнат да го губат сјајот.
На мојата машина има опција 15 мин и со неа ги перам. Водата е ладна, два пати прима вода-испушта и некоја слаба центрафуга има, одлично ми е за перење капут и сако.
Со што вадите пенкало од ткаенина? Не сум приметила дека има флека од пенкало на фустанов кога го купив.
Потопи го исфлеканиот дел од фустанот во млеко на неколку часа. И потоа испери го нормално. Ама треба баш да биде потопено во млекото, не само да се намокри. Се надевам ќе ти помогне.
Дечки имам флека од кафе на бели панталони. Го користам розевиот Авакс за флеки, малку излезе, и еве и по третото перење се познава. Што да правам?
Јас чистев светло розеви пантолони со сапунче за флеки од ДМ, и плус со сјај за садови (овде прочитав)
Ок, ставив колор кечер, ама изгледа повеќе пуштило боја па сега туника драп боја има некоја чудна боја, ве молам за помош, како да ја вратам, инаку материјалот е како памучен, машинска плетка
Со стара четка за заби, претходно потопена во доместос или варакина, после тоа измиена за да не е отровна
направи си твое, оцет 20%, останатото вода, подобро е дистилирана да е. Неколку капки етерично масло и една лажица глицерин.