Омекнувачот ти го зема предвреме, затоа не ти мирисаат алиштата на него. Зошто така прави, не знам, и јас никогаш не дознав. Чекав да дојде програмот кога зема омекнувач, па тогаш ставав во фиоката. Консултирај се со мајстор.
Женски, како се викаше спрејот за исправување на алишта? И каде да го најдам низ Скопје? Во ДМ проверив, нема. Го гледав низ инста и доктор Горан го имаше покажано
Како најдобро во домашни услови да исперам бел фустан со тул и малку чипка? Некако ми се чини како да му треба освежување па сакам да го исперам пред носење? Некој трик, совет?
Како ги перите дамките стик на памучни маици? Значи сите детергенти ги пробав, триев и со четка, ама пак остануваат.
Од Dr.Bekmann имам едно средство, ќе ги истријам пред перење убаво, на суво само со тоа и потоа ги перам во машина. Всушност за сите видови на флеки така го користам, а ги чисти и од антиперспирант
Јас од Рамстор го земав, мислам ги има во поголемиве маркети, не можам да најдам слика на интернет, може е променета амбалажата, мене од поодамна ми е. Ќе ти го сликам утре
Скоро го купив, ништо не вади од флеки. Толку ми го фалеа, џабе. Со триење, без триење, никако не делува, ко обична вода да сум ставила.
Жени хелп.. дома имаме црн водник во кујна (страшно сум се зезнала што не ставив друга боја) и мнооогу има бигор, бели флеки насекаде особено во делот каде што е чешмата. Со што да го исчистам и дали да оставам средство да одстои малку па да тријам? Инаку имам мало бебче па малку ми е страв да оставам средства со јаки мириси да стојат подолго време.. кажувајте спас, нешто ефикасно
Алкохолен оцет пробај против бигорот или лимонов сок. ( само не разбрав што е водник, претпоставувам умивалник )
Јас го сакав црниот зашто убаво изгледа ама ич не е практичен Се утепувам од рибање, после два саати пак е истиот. Уште што не ставив.
Здраво сакам да прашам овие новите огради на кој начин ги чистете.. Тие се премачкани со антрацид антика боја и некако порапави се, па чистењето со крпа малку е потешко, а на нив секоја капка се познава.. Дали има некој трик за премачкување со нешто или најлесен начин на чистење
Ај чаре некоја Од сарделата коа дува на тераса од ливчињата се праи хаос. Мети-мети, не се дометува Терасава е на југ, другата е на север, ама другата помалце ја користиме, да ги преселам таму? Летно време често ја користиме терасава, не можам три пати дневно да метам и вода да пуштам
Домаќинки, дали можам наместо слатка павлака да употребам неутрална павлака(павлака за готвење конкретно) за десерт? Значи не треба да се мати за да стане како шлаг туку треба стоплена да се измеша со стопено чоколадо.. Би можело? И дали да додадам шеќер зашто не е слатка?