Ќе ми треба помош на алиштата н ми се прават со флеки и никако не се чистат ј тоа сама на алишта од детето, не сите од цела машина само 1-2 парчиња и не се сосема чисти алиштата Од што може да биде Еве вака изгледаат алиштата
Жени ,дали некоја знае како да исчистам керамичка плотна , сопругот варел нешто и искипало, забришал со крпа откако ја исклучил, веројатно сеуште била топла ,и сега има остатоци од пластика, знам дека може со ноже специјално ама немам такво во моментот, ако има некоја искуство нека сподели. Благодарам
дајте луѓе совет како пеглате значи ја мразам оваа раб. од каде почнувате, со или без пареа , кои правци ? на некооо блузи и кошули гледам има знак пегла со 1 или 2 точки...
Ако можеш да си дозволиш земи си парен генератор од филипс, ниту подесувања има, ниту лепи, пегла ко на сон. До пред да го земам и јас мразев пеглање, не дека сега сакам, ама не ми е страв дека ќе си оштетам алишта. За со обична пегла, ако ти се памучни блузи, кошули сл, нашприцај или напрскај вода, стави ги во ќесе да се спурат малку, да се навлажнети и пеглај со пареа. За синтетика и слично намали температура на тие не им треба многу за пеглање, полесни се. Кошули пеглам прво крагња, ракави, откопчана едната и другата страна, позади и на крај фаќам ка рамењата ги вовлекувам на крајот од даската. За правец ќе си научиш Внимавај на алишта што не се памук и алишта со апликации, можеш и наопачки да пеглаш да не ги оштетиш.
Како да исчистам кујна од црвчиња и од тие летечките црни пеперутки/ молци? Пред некој месец бришев се, тргав, оцет, Дезинтал и сега дамла ме удри пак црвчиња и такви молци забележав. Брашно, шеќер, зачин, сѐ ми е во фрижидер, не можам да сфатам од каде излегуваат.
Дечки хелп. Ми треба џогер, ама специфичен Идеално би било ако го има кај нас овој од ДМ, ако го има кажете. Но и да не е на ДМ е ок, се додека се користи со влажни марамици за под. Ако имате предлог, плис
Кога пеглам на пареа, пегалата на алиштата ми остаца линии ( што делуваат како мрсни), делот за пеглање на пеглата е чист. Знае ли некој како да го изчистам ова? Да не ми се прават такви линии кога пеглам?
Лаванда стави си во кујнските шкафчиња. Свежа, сува, во вреќички мали (во Тинекс ги имаше), небитно во каква форма е, би требало да помогне за пеперуткиве досадни.
Ореви, лешници било какви јаткасти плодови ако имаш провери ги и ако имаат црвчиња фрлај. Ист проблем имав сум заборавила најназад во кесичка лешници се беа сомелени од црвчиња и од таму ми излегуваа пеперутките.
Мене најпрактични ми се оние со микрофибер крпа. Убаво чистат и не оставаат траги. Имам неколку крпи за различни простории ( соби, тоалет, тераса…) ги отперувам на рака и после во машина. Џогерите со сунѓер никогаш не ми се допаѓале за дома, евентуално само за плочки.
Јас имам земено ваков од ДМ кај нас пред година-две, провери би требало да има ама само долниот дел, без рачка се продава
Не знам дали пишувам во соодвртна тема но ако некој знае да ми помогне. Имам фустан како корсет е горе со жици, и со тек на време се превиткуваат и баш лошо изгледа, дали има шанса да се исправат? Или некој друг предлог што да направам?
Ова за молците шо прашуваш е исто ко да прашуваш кога Господ ќе се симне на земјата сите чекаат одговор а никој не знае . И јас ги иам низ дома и нисам паметна више шо да им праам освен да си ги чувам како миленичиња