Во упатството не пишува да се кисне. Се пушта прво машината со обоените алишта без детергент, после 15 минути се додава средството во фиоката и се истура вода. После си пере нормално до крај.
Јас купив и спреј и прашак, џабе. Кога чистам со правосмукалка прашакот не го собирам, го оставам, имам такви едни ситни што летаат и мравки како вошки, не ни лазаат, еве сега не седиме таму, одиме на недела две пак има. И тоа само во ходник, порано во кујната имаше само кај плочките, сега во ходникот, и кога одиме таму готвам во летна кујна на мини шпорет, незнам од каде стварно. И чистам со Доместос, некогаш ставам Доместос по ќошеви, и од оние црвине има, од каде влегуваат незнам. Лани имав мравки со крилја, ставив оцет и сол ги снема. А за овие ситниве дури како бледо жолти се, им нема спас. Инаку се чувам во тегли, сега дека не седиме таму немам ништо оставено.
Па го нема секогаш, порано давале со плотната, од Сетек го купив. И нема секогаш, ако начекаш. Им оставив број да ми се јават кога ќе добијат.
Не добив со плотната,барав во Веро Џамбо немаше,Нептун ,Сетек немаше,уште во она Карес да прашам таму ко да видов на страната нивна.
Ако е скрос бела, да пробаш со варикина, само внимавај да не ја изгориш, треба убаво да ја разредиш со вода и има многу јак мирис. И јас го купив, ништо не вади.
Истото ми се направи со Бен енд Ана дезодорансите сите бели маици жолти се пренервирав и го фрлив. Прееска баш ги рибав на раце со сапунот од ДМ мене ми ги исчисти 5-6 маици. Ако не пробај со Авакс против флеки.
Како да се спасам од мравки? Цело лето немаше,од пред 3 дена има некоја чудна наезда низ сите соби,кујна ,тоалет. Насекаде. Кажете чаре.