Zimno vreme se greeme kombinirano, pola sezona so klima pola so parno na peleti, vo kukja sme koja znae da pokaze vlaga, kondenzacija, a sakam da kupam navlaznuvac na vozduh, koj bi mi go preporacale i dali ke ni pravi uste poveke vlaga i kondenzacija?
Здраво девојки! Купивме маси за во дневна и трпезарија со фурнир, сакам да ве прашам како ги одржувате, со како средство бришете прашина и дали треба да ги заштитам со стакло, се плашам да не ми остануваат флеки на нив.
При затнат одвод во кујна што користите? Сода бикарбона со оцет, мр мускуло двете не помогнаа. Чаре некое друго има ли?
Мене мр мускуло ми има помогнато.. стави доволно од средството и го остави пола саат (мислам дека толку време требаше)?
Здраво, со што да ги исчистам овие дамки од бела јакна, најмногу ги има горе околу вратот кај што се закопчува патентот.
Да. Јас со тоа имам вадено флеки. Ама и сапунот е исто добар. Јас го купувам тој од ДМ (нивна марка е). А има и Др. Бекман.
Флекери како черга што се како се перат најдобро? Во претходната машинс ги перев на опција шарени 40 степени. Сега имам самсунг еко бабл и не сум сигурна на која опција да ги пуштам..
Исто, стави ги на 40, само намали центрифуга, на daily некоја опција, или hand wash рачно перење. Подобро најди инструкции за со оцет и сода, не би ставала доместос во машина јас. Или во дм да видиш дали има специјално средство па со тоа да пробаш.
Не знам дали ми е за тука прашањето, што можам да ставам и од каде да купам нешто за во плакар за убав мирис на алиштата и да не ми мирисаат на стоено, а исперени?