Фала, до сега сите ми светеле и воопшто не ми биле замачкани.. ќе земам од тоа средство..а во врска со таблетите и тие ми се на денк нит, задоволна сум од нив.. фала уште еднаш
Жени од што може да е вака ко изгребан умивалникот (нов е 3 месеци), ниту со жица ниту со нож е чистен за вака да изгледа и со што обично го чистите? Сабајле го приметив, баш се зачудив...
И од талог од кафе се затнува, баш и водоводџиите ми кажаа, нас нова кујната и така се затнуваше судоперот, сменив црево, за некое време пак, и машината кога ја пуштав ми се враќаше водата во судоперот, и се беше талог од кафе. Ставав и сода и оцет, и средства за одзатнување, џабе, откако престанавме да пиеме турско не ми се затнува.
Сода и оцет, и да ја пуштиш на празно на 90 степени, јас ставам и во бубањот и во тоа за прашак што е.
Баш така. На мене истово ова ми го кажуваше еден комшија водоводџија. Не е проблем само талогот од кафе, туку и маснотиите. Затоа треба маслото прво да се отстрани со хартија од тавчето, па после тавчето да се мие. И остатоците од храна што се на чиниите прво да се остранат.
Да, да, и од маснотии се затнува, среќа ние во куќа сме и тенџерињата и теписите ги плакнам и тоа од мрсното надвор го фрлам. Мајка ми така секогаш талогот од кафе го фрлаше надвор па миеше, јас и се смеев, и водоводџиите кога ми кажаа им кажав ќе купувам црево на 2-3 месеци, ама не тоа црево, тие цевките одводни изгледа се затнуваат и затоа се враќа и не оди водата.
Зошто не ми успева да го направам лебот во пекачот за леб? Ставам све како што пишува и испаѓа катастрофа ниту скиснат ниту печен и тежок како камен... Има ли некоја финта нешто?
Вц шоља нова, каде што не ја користиме има протечено и како жолто баш на средина една линија, со доместос не се чисти. Со што да чистам?
Да пробаш со солна киселина. Ако со тоа не ти успее, тешко да најдеш решение. Кај мене и тоа не помогна. На шољата има кафеава линија.
Да пробаш со сода и алкохолен оцет да измешаш, така кај свекрва ми во старото купатило имаше на лавабото протечено жолто, не го користевме, со Доместос не се чистеше, и со сода и оцет не се исчисти скрос ама побледе. Тоа е ако имате железни цевки, како р'ѓа, сега сите ги сменивме пластични. Знам и во кујната кога ќе снемаше вода, кога ќе ја пуштев чешмата течеше кафеаво, само пластични цевки најдобро.
тоа е камен... Има специјален камен за чистење на тоа, но во мкд не сум го видела... Пробај со таблета за машина за садови да го стругаш.. Таблетата не ја мокри со вода, само стругај и треба да се тргне