Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Помош за очајни домаќинки

Дискусија во 'Дом' започната од blond, 27 јануари 2011.

1. simonice

simonice Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2012
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    99
    И јас имам неколку гребнатинки,а нема ни година од лакирањето :x ,и мене совет ми е добредојден :*

2. simonice

simonice Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2012
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    99
    Кога има некоја флека од капнато мрсно,ја чистам и со жицата што гребе садови :x ,па засега ништо не и е,кога не може сунгерот,треба со појако :*

3. simonice

simonice Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2012
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    99
    Само да си го прфарба со потемна боја :!: ,има по продавници за бои и лакови,ке кажеш за облека ;) .поззз :x

4. kristinah

kristinah Активен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2011
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Алишта

Денес уклучив бели алишта во машината за перење и некако по грешка сум ставила и една блуза бело црно не сум ја ни приметила и се переа алиштата и после кога ги извавив има што и да видам сите бели алишта станале сиви :worried: има ли некој начин да ги избледам да станат пак истите ко претходните :wasntme:

5. Mecheto1

Mecheto1 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2012
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    52
    Не ми се верува дека можеш ептен да ги избледиш да станат како претходно што биле.ама можеш да земеш со она белило што се продава и така да пробаш.

6. simonice

simonice Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2012
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    99
    По повеќе перења ке обелат, ;)
    земи и вениш па ставај при секое перење :hai:

7. gwen

gwen Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2009
    Пораки:
    265
    Допаѓања:
    81

Пробајте со оцет и сода бикарбона.
    Истурете оцет на плотната, нека постои две-три минути
    и потоа истрљајте со сунгерче.Ова е најевтина варијанта.

8. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Незнам дали ова средство некој го има досега споменато во темава...
    Одлично е :)
    Пантолони едни кремасти ги обоив перејќи ги во машина за перење, па добија црвенкаста боја. Ги ставив во средството (според упатството) и станаа маслинесто зелени (целосно). Си реков па поарно маслинасти него шарени. И така маслинасто зелени ги ставив да се сушат. Кога се исушија ја имаа онаа иста кремаста боја како некогаш :)
    Сакав да испробам и на нешто поодамна зезнато и тоа и го направив. Розева кошула имав офарбано со нешто плаво (поодамна, и одтогаш е перена неколку пати). Како со магично стапче излезе плавата боја :)
    Средствово вреди за сите пари (незнам колку пари е)

едит - 110 ден. во Тинекс (набављачот ми кажа)

На Annath и sunfemina им се допаѓа ова.
  9. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    Не се разбирам многу од материјали ама ваљда плишано е, антилопа, што знам јас, ме сфаќате :lol: Како да го исчистам? Бела боја, значи нема некои флеки, туку онака прашина, валкано, а со влажна крпа не се чисти...

10. wolf4e

wolf4e Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2010
    Пораки:
    2.284
    Допаѓања:
    1.894
    Aј некој нека ми каже дали ви се случувало и вас вака со облеката?
    Cекогаш кога ке купам тренерки,блузи,маички за керка ми,по некое време ми се засмрдуваат,мирисаат на поврканици и млеко,иако таа нема исповратено или истурено млеко,и колку и да ги перам миризбата е иста,само со нејзината облека ова се случува,усвари неодамна и мене еден фустан така ми се засмрде :worried:

Oд што се случува ова?Mатријалот е што ли е? :^)

11. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719
    Не знаев каде да го сместам прашањево, па ајде овде.
    На кожени обувки имам восок на неколку места. Дали да ја употребам истата техника како за отстранување на восок од гардероба (со весник и пегла)? Страв ми е да не ја уништам кожата... Помош?

12. wolf4e

wolf4e Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2010
    Пораки:
    2.284
    Допаѓања:
    1.894
    Blond пробај со топла крпа,не навлажната само стоплена,па ке го истопи восокот :?:

На blond му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.158
    Допаѓања:
    259.249
    Конечно купив соковник па сега да ве прашам вас поискусните "сокоцедачки" :D
    Го земав тој од Топ шоп а прашањето ми е колку долго може да стои немиен, односно ако цедам сабајле па уште еднаш приквечер дали е ок да отстои така или после секое користење мора да се мие?

14. Srekicka

Srekicka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.863
    Допаѓања:
    2.847
    Ејј колку е досаден тој за миење, нели се расклопува на неколку делови, а највеќе треба да обрнеш внимание на тој делот со мрежа што е. Со четкичка треба убаво да ги поминеш сите дупчиња, да не остане ништо од храната, за да не се засуши. Пожелно е на секое цедење да се мие, пошто ако се залепи храната на сите тие делови, после треба рибање. Јас дури да направев сок, дури да го измиев соковникот, ми се отпиваше :D

На Bozica1980 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. lara-s

lara-s Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2012
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    11
    Да имам и јас сличен ама од што ми е досаден за миење и ретко го употребувам, да го вадам, па да сечам овошје па да го мијам па сушам...

16. LaChiquita

LaChiquita Популарен член

Се зачлени на:
    11 јули 2010
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    477
    Соковникот е нешто најубаво за кое имаме инвестирано во последно време.
    Да, досаден е за миење, меѓутоа ние толку му имаме свикнато на миењето што немам никаков проблем. најдобро е одма после цедењето да се измие, јас дури и не го мијам секогаш со сјај. Со жешка вода поминувам и тоа е тоа. Ситото е најдосадно, ама јас со четка и него го поминувам и немам гајле. Еднаш неделно го мијам и во машина, меѓутоа она што се офарба не се мие (мислам на сок од цвекло и морков). Не верувам дека одзема повеќе од 2 минути за миење.
    Еве и линк како полесно се мие соковникот.

http://www.youtube.com/watch?v=eCMhWBkA-nQ

На Bozica1980 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.158
    Допаѓања:
    259.249
    И јас би го ставала од време на време во машина за садови но дечкото во топ шоп ми рече ситото не идело во машина иако во упатството тоа никаде не го пишува.

18. imelda

imelda Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    1.622
    Допаѓања:
    10.349
    Многу сакам бела постелнина. Ама со време некако не ми изгледа доволно бела. Пробав со Вениш Окси што е, и ја перам на 60 оти до толку ми е силата на пералната(кој ја измисли таква не знам :fubar: ), ама пак не ми изгледа доволно. Сто посто е памук, па се мислам дали да ставам хлор во пералната? Има некоја пробано? Страв ми е да не излезе модра :D Да пробам? Што мислите?

Ператник котел не ми е баш во опција :^)

19. NoellePage

NoellePage Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    910
    Допаѓања:
    1.767
    Мене секогаш ми успева кога во многу врела вода ставам прашок и вениш и тоа бело што сакам сјајот да му го вратам и го ставам убаво да се изнастои неколку часа. Досега помагало. А за пералната, та на 60 или 95 исто ти се фаќа, само што на 95 повеќе стуја троши. А за бактерии или белење на 60ка прави исто што и на 95. Види што ќе бидне, ако не да и вртам на баба моја полна штосови е

На imelda му/ѝ се допаѓа ова.
  20. imelda

imelda Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    1.622
    Допаѓања:
    10.349
    Фала NoellePage на советот. Ќе пробам да ја закиснам во кадата сабајле, да отстои цел ден, водата што е во бојлер ако не е на граница на вриење, не сум ја мерила :D , ама не ми текнало така да пробам. Јас откако пробав со овие препарати за белеење во пералната и не видов баш резултат, најозбилно барав по интернет некој голем котел за вриење, да ја ставам надвор на оган па да се чудат комшиите што бркам на сред двор.