Пробајте со Вап апарат за миење коли- од тие малите што се за домашна употреба. Е сега има и еден додаток на апаратите баш за отпушување, тој посебно се купува т.е. цело црево мислам се купува, ама пробајте и така со тенок млаз под притисок. И пазете да не се испрскате, со крпи затнете околу цевката.
Го средивме проблемот. Не можевме да најдеме таков апарат, па маж ми чистеше со сајла. Немаше толку ѓубре колку што имаше маснотии. Јас практикувам секој ден да ставам сода и лимонтус во одводот, па после истурам топла вода.
На колку ги перете свилените блузи? И дали се пеглат? И на колко? Ете таква купив и сакам да ја средам малку од малку
Прво погледни на етикетата, после пеглај ја со крпа над неа. (Ако е многу нежна да не ја стопиш) Перење на раце.
Само на рака перам тоа. Исто и чипка. Можеш и во машина да ја ставиш, ама на програмата за брзо перење и на 30 степени (ако имаш и 20 уште поубаво). И без центрифуга.
Треба да се перат со детерѓент за нежни работи и волна, има во ДМ сега брзо купив. Ако е хитно на рака, во поладна вода и со шампон за коса ( ова ми го кажа шнајдерката , така може да се перат венчаници)
Јас со солна еднаш убаво го средив лабавото , викам да го светнам па мислам и доместос плус бев ставала, тоа флеки разјадени кога се појавија, решетката во минута смени боја . Тоа кај мајка ми додека бев , сега сум ептен домакинка
Beckman елиминатор на несакани бои, во ДМ и во поголеми маркети го има, следи упатство на кутијата, сѐ ќе извади. Од искуство, неколку пати сум го користела. Само тоа ќе ти помогне, ловците на бои и средствата за флеки не помагаат во вакви ситуации.
помошшшшш веќе се мрднав.............како да ги средам малите оштетувања на моите бели ѕидови? некаде гербнатинка, некаде мала вдлабнатина, некаде пукнатина? Гелдам на нет има на алиекспрес пасти бели со кои може да се замачка ама не ми се нарачува, нема ли некое решене тука во мк за ваков проблем?
Можеби е подтавено прашањево but I need help. Постои ли можност да си ги спасам некако црниве фармерки на кои ми капнаа две капки Доместос и како?