Перев една јакна, изгледа внатре има памук. Се насобрал тоа памукот во едно купче на повеќе места. Како да ја поправам сега јакната? Позади на грбот изгледа како да имам грбка од памукот. Се убив тресејќи ја ама не се распоредува никако.
Некогаш со бели ставам и црни алишта и иако ставам марамче за задржување на боја од кам, потемнуваат. Препорака за нешто што ја враќа бојата на алиштата?
Со сода бикарбона и алкохолен оцет. Некогаш и со прашоков. Да пробаш со сода. Нека отстојат така. Или со некој остранувач на бои. Има во ДМ. Јас пред две недели по грешка ставив бела блуза со темни алишта и ми потемне. А марамче не ставив. Следен пат ја перев со бели алишта и ставив од тие марамиците за бои, ама од тие за бели алишта. Излезе бојата. Од бела блузата ми беше светло сива.
Препорачајте средство за џогирање мат црни плочки? И по три пати џогирам, но се знаат бели флеки. Исчистен и џогерот е но џабе.
И јас имам проблем со плочките, цела куќа ми е плочки, мат, ама целите се ко со флеки и после тазе избришано, страшно ме нервираат, некое сретство стриктно за плочки нема ли? Овие не функционираат обичниве за под џабе е, и со различни џогери и поразредени од тоа што треба и посилни и не знам како не пробав веќе...
Вчера скршив топломер и живата во кревет се расипа. Мајка ми многу брзо изреагира и зеде со усисивач да ја собере ама така дел се распрсна и отиде зад креветот. Сега ми е страв дека некои од малите топчиња ќе останат незабележани и така ќе си седат во собата. Што да правам? Штетна ли е многу живата од топломер?
Свари лушпи од јаболка и пребриши ги плочките помага за флеки.Лушпите се варат пола саат на тивок оган во тенџере.Ова е и за бришење алуминиумски површини
Здраво Со што можам да исчистам бела флека на вентијага.. ја ставив да се пери и кога ја извадов од перење само на едно место е бела мислев дека е прашак останат ама не се бриши со вода.. не знам што и стана што може да биде
Дали со Пулирапид може да се чисти стакло од туш кабина или може да се оштети? Цело стакло е побелено од бигор а со обично средство за стакло не се чисти
Здраво, има ли некој начин да се врати бојата на фармерките (на еден дел ми се избледени) во домашни услови? Или мора на фарбање?
Zdravo, kazete mi Kako da mi mirisaat alistata otkako ke gi izvadam od susara. Voopsto ne mirisaat na omeknuvac
И мене ова ме интересира , ама мислам дека нема чаре Јас грбка на елече имам , сега земав ново и во план ми е да го перам на рака