Како со тениско топче? Како помага тоа? Искрено веќе и не ми се пушта да ја перам во машина, ама мора оти е бела.
Па незнам помага да не се сплеска и убаво да се распореди полнењето. Кога ќе ја ставаш во машината стави и топчиња и пробај. Мислам нема ништо да изгубиш.
Дали некоја го користела прашаков? Да сподели искуство. Прашано и во соодветна тема, меѓутоа никој не ми одговори тука гледам сте поактивни.
Fino lepo ke si odis vo prodavnica za plocki ili nekoja zelezara i ke si zemes ista fuga kako taa vo tvojata banja na plockite i ke ja sredis rabotata. E sega imas obicna fuga a imas i poskapa vodonepropusna. Ako te interesira nesto poveke pisi ...
Можам бела боја некако да вратам на бела свилена кошула, ја смешав со една сукња и попримила од бојата во перењето.
Немам користено течен детергент досега, па ме интересира како да пуштам машина? Имам три прегради, една за предперење, омекнувач и прашок, но како да ставам течен? Нели ќе истече? Како да пуштам машина без посебни додатоци, немам време да чекам од нет.. Има ли начин ?
Би требало да има стопер во делот за прашок( тоа најлево), ако немаш тогаш во капачето и во бубањ директно.