Тргнав да поставам слично прашање, па да те прашам дали имаше успех со јакната? Исправ монтка со центрифуга по грешка и сега пердувите се сплескани и згужвани на купчиња по цела јакна. Се надевам дека има спас
Мојата е уште мокра, пробав да ги размрдам купчињата ама ништо... Ќе почекам до сабајле може нешто ќе се смени
Не се труди. И јас така зафркнав јакна. Ова беше откако завршив средно. Наместо на синтетика да ја перам, јас на памук ја ставив. И плус на центрифуга. Се стесни и се направија топчиња. Така си стои со години. А што убава е. А топчињата се приметуваат дека е бела.
Ех, како експерт за фуги во една од темиве на форумот , да ти кажам јас Денес чистев со таблета за машина за садови. Може смешно е ама да се Фери ( јас купив Fairy Platinum). Бидејќи најдобри се покажаа. Ја растворив во жешка вода и со четка триев. И тоа не морав ептен многу и силно да тријам. Имам прљаво бели плочки во кујна и одма се познава и плочката и фугата обелени Колку е правилно да се користи тоа не знам, ама мене ми заврши работа .
Не ,купив четка од Алфи техноцентар или од Бриколаж мислам дека ја земав , поширока е , со рачка. Надвор ми е на тераса , утре ќе ти ја сликам.
Здраво, дали има некое решение за офарбана памучна облека при перење? Се работи за крем тренерки и крем блуза.
Елимнатор на несакани бои на Бекман. Милион пати спомнат во темава. Прочитајте малку наназад, секое второ прашање е за ова.
Ве молам предложете фирма за машинско перење теписи. Да го земат од дома, перење, сушење и да го вратат чист
Пробај со прашоков А можеш и со сода бикарбона и алкохолен оцет. Во преградата за главно перење ќе ставиш сода, а во преградата за омекнувач оцет. Ќе ја пуштиш на 95 степени. Или на 90. Зависи која ти е најјака температура. Алишта нема да ставаш. Има и други средства во ДМ.
@SummerGirl ти благодарам многу,ќе пробам со сода и оцет, се надевам ќе го снема мирисот ако не ќе купам од прашоков..
Слична плотна имаме. Јас ја чистам со паста на лимес и чисти многу убаво како нова ми е, сите се чудат како толку чиста е и дали готвам на неа, a постојано готвам на неа. Има пак по нешто што не се трга ама не се гледа многу. При секое готвење ја чистам плотната.