Јас со ова средство ја чистам И тие средства што ги препорачаа членките над мене.... И тие се добри. Мојата плотна има некои флеки кои не можам да ги извадам. Тие се од претходните станари. Кога дојдовме во станов плотната не беше во најдобра состојба. Па со средството ја средив. Ја чистам после секое готвење.
Исто ми се случи викендов на друго место се скинаа исто многу Многу слични фармерки (боја и материјал). Исто од котон. Втор пат ги носев
Јас се изглупирав, отидов и си купив ист модел на фармерки, исто од Котон бидејќи ми беа многу удобни, и ќе видиме колку ќе ми траат вториот пат, со надеж дека нема да ми се скинат негде надвор од дома..
После секое готвење ја чистаж со арф и сунѓерче од мазната страна, ило сода и оцет ставаж да постои 15 минути, па после со сунѓерче. Пробај кај мене се супер вади.
Со што и како ја чистите вц шољата? Плочките во туш кабината малку ми пожолтеа, ја чистев кабината си средство за бигор, ама не било за плочки и што капело на едната страна е малку пожолтено. Решение?
Wc шољата со глос или полирапид, оставам да одстои 15 мин.па рибам со четката убаво, па за мирис истурам едно на Duck виолетово, и на крај ставам бреф закачалче од шишарка, супер чисто и миризливо е.
Фала ти. Може ли слика од брефот? купив полирапид и доместос сега, пс деновиве сакам да го светнам купатилото.
Mislam deka so niedno sredstvo nema da moze da se iscisti. Mozes samolepliva tapeta da zalepis na oshtetenoto mesto.
Помош со што да го исчистам стаклово од печка на пелети? Значи го чистев секојдневно само со салфетка и сјаеше,еден ден мм го чистел но НЕ КАЖУВА СО ШТО, вели дека со салфетка го поминал само и демек не се исчистило. Не можам да сфатам не се чисти ни од внатре ни од надвор... стои како потемнето кафено... Дали има некое сретство да му нашприцам или како да го средам, печкава е нова не сакам да биде вакво...
Здраво. Ми се истури тегло со краставички кисели на паркет. Неколку пати поминав бришев со разни сретства и пак мириса. Дали сте имале искуство, ќе се изветрее ли? Душкам на подот не мириса, но пак осеќам мирис на оцет во собава...
Да пробаш со некое од средствата за маснотии. Ама можно е да не се исчисти целосно. Јас вакво имам. Секакви дрвени површини чистам со него. @bebaa ќе се изветрее за ден - два. Јас еднаш чистев со оцет. Првиот ден многу мирисаше. За два дена ништо.
Готово истурив сода бикарбона одозгора и се молев да изветрее, утрово само ја усисав со правосмукалка, не мириса