Хелп, ми треба помош како да го извадам плавото во средина што е за омекнувач за да го исчистам, го имам загубено упатството.. Инаку станува збор за Горење машина за перење.
Како да се извади црна маслена дамка од моторно уље/масло, од антилопни чизми? Читав по нет, ако е веќе сува дамката, да нанесам сјај за садови и така без вода, да ја истријам, ама не бива. Друго чаре? Однапред благодарам на одговорите
Оризот мн често ми фаќа црвчиња бели, значи во стаклена тегла го ставам, сменив и тегла еднаш, мислев дека нешто до теглата е дека со дрвен капак е, луѓе, една недела не може да ми седи ориз а црви да не ми фати, комплетно затворена тегла на темно е ставен.. Ќе збеснам, гад ми е да го готвам таков, го фрлам.. Кога ќе ги видам мали бели како лазат низ оризот кожа ми се ежи..
Знаете ли што е ова и како да се решам од нив? На тераса ми застануваат на алишта, затоа и избегавам надвор да ги сушам...
Девојки имам пегла на пареа, и кога пеглам нормално ставам малку вода и скрос малку омекнувач или од тие средставата на Авакс за пеглање. но забележав дека ми искача од дупчињата каде што се пегла некоја кафеава течност ( како рѓа) и ми ги прља алиштата. немам ништо залепено на пеглата, а не знам како да го исчистам ова. Ве молам помош
Јас мојата ја чистев со сода бикарбона и јаболков оцет. Може и со алкохолен. Ќе ги измешаш и ќе ставиш од средството во делот кај што ставаш вода. На даската за пеглање (ако користиш) ќе ставиш пешкир или крпа. Ќе го стискаш копчето за пареа. Нечистотијата ќе почне да паѓа. Ќе ја повторуваш постапката се додека не се острани цела нечистотија. За дупчињата земи чечкалици. Останува малку сода во нив. И влажна крпа за да ја бришеш пеглата. Прскаш, тоа си тече. Дупчињата ги чистиш и ја бришеш пеглата. После пак така. Кога нема да има нечистотија ќе ставиш вода. За да се отстранат остатоците внатре. Пробај, па пиши што си направила. @Acika12 за прозорите пробај со средството Тета Виолета. Јас од Тинекс го купив. Само тоа не ми оставаше траги. За бришење или брисач или Виледа крпа.
Ако не пеглаш секојдневно можеби е само прашина насоберено, пеглај на крпче додека да излезе па после алишта