Не треба да зема веднаш на почетокот, треба да стои во преградата и со последното плакнење да го земе омекнувачот.Досега како било или нова ти е машината?
Ако не ти е нова машината, пробај исчисти ја фиоката и тие отворите за вода и вклучи ја пак. А алиштата мирисаат ли на омекнувач ? Можеби кај овие новите интелегентни машини така треба , веднаш да повлече се, па сама си дозира. Побарај на интернет според моделот на машината дали и други имале таков проблем.
Од што може маиците да ми се со ситни дупчиња? И тоа нови маици за излегување, во машината нема ништо останато за да ги кине. Прво помислив можеби прашокот, ама овие за излегување ги перам со течен прашок кој не е јак и не ги перам на висока температура или центрифуга.
Dobar den domakinki, denes cistev wc I nanesov za bigor sredstvo na Gloss na cesmite ne znaev deka tolko e jako. Neznam kako da go iscistam ova od cesmite ili ednostavno taka I ke ostanee....
Ми треба убава клот бела постелнина. Последен пат купив од Coco mademoiselle ( или така нешто се викаше), ама нели ја затворија. На друго место да не сте виделе?
Викаш нови, не верувам толку брзо нови алишта да ги оштети прашакот. Јас за бели од секогаш користам Ариел прашкаст и кај алишта перени на 60 степени се појавиле дупчиња ама по многу, многу перења.
Не се чистат, само збираат нечистотии и се таложат на нив. Подобро ти е најобично перде отколку овие. Флеките се неизбежни, посебно на ваква боја.
Затоа јас не сакам такви ролетни. А маж ми вика дека биле убави. Естетски да, ама чистењето Исто како венецијанки
Џабе естетика ако после не може наједноставно да се исчистат..мене вакви работи ме нервираат. Треба да си олеснуваме, место да комплицираме. За чистењето да биде на раат!
Јас кога разгледував да купам вакви за дома, таму каде што разгледував прашав за одржување како со нив и ми кажаа да се пребришуваат само со влажна крпа или да се перат во када. Поради тоа и не ги купив.
На многу бели алишта од кога ќе ги исперам се познаваат како потемно флеки, особено под сенка. Пример цел ракав е потемен (како кремава боја) или пак ишаран, како изгорени... не знам зошто така, кога перам само бели перам на 30, 40 степени..
Zdravo sakav da prasam dali I vas vi imaat cuden meris alistata . Primer za naleto koga gi mestam mora da gi isperam se po novo zs imat cuden meris , isto I za zimnite arista. Da napomenam plaharot e 5god star , sekoj den e otvoren prozorecot na kipanje . Ne mi è prva godina i prethodnite godini taka bese, vlaga nemame doma , zimno vreme sme na parno i drzime 22 -24stepeni doma. Dali i na nekoj drug mu se slucuva isto I so sto go resi problemot.
И кај мене така прави. Јас ставам аларм 15-тина минути пред да заврши машината, ја паузирам, и тогаш ставам омекнувач, па продолжува.
јас го имам истиот проблем моментално. испрани алишта, ставени во плакар, по 3-4 дена мирисаат ко да не се никад испрани. сите ми велат дека е до дрвото-плакарот... тој е стар околу 15-тина години, ама пак е нов, не е распаднат.
Јас бели перам на 60 или 90 степени, малку ти е на 30,40 затоа не ти ги пери убаво, и дали периш со прашок за бели и то игра улога тие си имаат избелувачи во нив .