Ако користиш омекнувач, од него е, ги усмрдува алиштата. И недосушени ги оставаш во плакар. Плакарот ми е стар повеќе од 30 години, алиштата не ми се усмрдени, ама јас не користам омекнувачи. Порано користев и буквално се умирисуваа ужасно. Откако исфрлив омекнувач од употреба, немам такви проблеми.
Koristam da omeknuvac, gi susam vo susara sto znaci nema sansa da se vlazni Sega zemav od DM edni kesicki za plahar za da mirise na ubavo , pa ke vidam Rezultato dali ke fukcionira
Трудна сум, имам и 5.5 годишно дете, чаре за бубашваби? Да не е опасно за мене и бебуш кој треба да стигне крај на јули, и за малава?
Со што да исечам алуминиумска лајсна онаа измеѓу паркет што се става кај дупките, а да не е тоа бонсек, зошто немам дома. Пробав со остар нож и скалпел, не иде... помагајте?
Да си викнеш служба за прскање најдобро. Сега користат некои нови отрови за инсекти кои не се опасни за луѓе и деца.
Направи од смесата со ациди борици ( во прав од аптека) со компир варен и јајце варено. Формирај мали топчиња како џамлии и стави ги низ дома.
Здраво, ме интересира за мислење, дали за вграден плакар со димензии 3m на 2м (со 3 лизгачки врати) е нормална цена 50.000ден ?
Пробај да ставиш нареден пат кога ќе переш бели од марамчињата против трансфер на бои, па ако има нешто што ги бои алиштата, ќе се впие на марамчето.
И алиштата за носење ги переш на таа температура? Не се собираат? Јас пешкири, постелнина и веш ставам на повисока температура, но облеката за носење, иако бела, ја ставам најмногу на 40 степени зашто ми е страв дека ќе се собере.
И алиштата за носење се перат на повисока температура. Јас ги перам секогаш на 60 степени, а бели само на 90.
Јас бели перам на 60 степени. Не се собрале досега алиштата. А и убаво се испрани. Си мислам да пробам да ги перам на 90, ама да не се соберат
Однеси си ги на перење Dartex сум презадоволна , најдобро исперени до сега… Имам инона од топ шоп на пареа метла ништо, гола вода ..
Со варикина омилената бела маица ми се офарба во розева како шкртана со фломастер има ли шанси да ја вратам во првобитна сосотојба , ве молам ако има некој слично искуство да сподели. Благодарам однапред
Во туш кабината постојано се појавува мувла кај силиконот, иако редовно го чистам , мувлата не се отстранува и секој месец го вадиме силиконот и ставаме нов... Дали знаете од што би можело да е, дали од топло, мокро и некој совет?
Јас се помирив со мувлата кај силиконот... одвреме навреме ја чистам со киселина, ама не можам да се трујам секоја недела. Досега здрави живи сме. Такво е местото, склоно на мувла. Ако најдиш чаре сподели