Имате премногу влага во бањата. Имате ли прозорец? Отварајте секогаш после туширање и луфтирајте извесно време. Пробајте да ставите во бањата од оние што се за апсорбирање на влага. Често ги ставаат на акција во Рамстор. И ако можете проверете да не е навлезена влагата некаде подлабоко, во ѕидот или во подот.
Кажете спас од мравки? Значи пукнав по цел ден собирам мравки во дневната и кујната. Не даваат нешто да падне веднаш доаѓаат и да нема ништо пак ги има. Од пролетта па наваму имам проблем со нив. Лани немаше ништо. Им имам ставано пециво, оцет ама џабе е. Имам мало дете не можам хемикалии да ставам.
Хелп .... Што да направам за обоени маички? Скроз нови ми се ...жива се изедов. Едната е бела ,другата е во риги бело ,розе и тегет....
Полирапид и мнооогу врела вода. Испрскај со полирапид нека стои 10 тина минути после со врела вода. Повтори доколку има потреба. Јас вака исчистив застоено бигор дури зелено фатено.
Да Дм заборавив да кажам Едит: за дете два пати испери го пред да го облечеш да не направи реакција многу е јако.
Сол,цимет,бибер тоа им пречи и кредата мислам најефикасно решение.Јас и алкохол им ставав и тоа место каде што излегуваат често го чистам единствен спас ми е
цела кујна ми е мат и каде да допрам остава флеки и од вода остава флеки со ништо несе чисти пак се познава со што ја чистите ?
Како приготвувате риба во тава за риби? Гледам на акција една тава со рачки, пишува дека е за риби, а јас досега сум подготвувала крап во плех во рерна и ослич во тава за пржење, па ме интересира дали тавата е за печење или пржење риба