Zdravo, ubav ponedelnik Kazete sovet za odrzuvanje bazen(bez filter) golem e da se prazni sekoj den. Stavam soda bikarbona beram livcinja, insekti povrsinski, nesto drugo? Vazno mi e vodata da ostane barem nekolku dena cista.
Нашиов навечер е покриен, дење се капи син ми, ама повеќе од 3-4 дена не стои водата, позеленува. Па ај пак дури да се наполни да се потстопли, јас се мислев хлор да земам
Па ни нашиот повеќе од 2, 3 дена ,ноќе покриен ама за хигиената на водата ми е, дали сода бикарбона е доволно, некои и чиста сол ставаат
Јас крапот го правам на овој начин, само што не ставам патлиџан и ставам повеќе кромид. Манастирот Св. Јован Бигорски имаат најубав рецепт: Крап на манастирски начин | † Бигорски манастир (bigorski.org.mk) (кромидот го сечат на поголеми парчиња, како пола прст, затоа шео може да ти изгори при печење) Или: убаво насолувам, оставам некое време да ја впие солта, после тоа ја печам само на масло. Прво пола саат до 45 минути под фолија, посе ја вадам фолијата и допекувам во зависност од големината на рибата, на 200 степени.
Совет за пешкирите да не бидат крути. Релативно нови се, ама во последно време се стврднаа многу. Инаку ги перам на 60 степени и потоа ги сушам во сушална. Пробав наместо омекнувач да ставам оцет ама не помага, сѐ уште се некако крути на допир.
Од кои тави ( посебно вок тава) сте задоволни? Од каде да купам добри ножеви? И какво ви е искуството со Карес?
Користам тави, вок тави и се остало скоро, на Тефал, мн мн сум задоволна. Имам и на Делимано, пред едно 7 години купени, одлични се, сега не е истиот квалитет.
Imam vok tava pred 6g zemena Delimano prezadovolna sum, kako nova e. Dobri nozevi i tavi mozes vo Homax na plasticarska da najdes.
Ајде домаќинки помагајте, имам едно прашање. Користам Беко машина за садови и се е супер ама приметувам дека веќе подолго време некои од стаклените чаши ми изгледаат магливо после перење. Помислив да не е до таблетите, па ги сменив, после помислив да не ми е прљава машината па ја светнав и користев специјално средство да машина за садови итн итн и луѓе чашите пак се такви. На нет прочитав дека можно е да е од тврдата вода па помини ги со оцет и сунгер, ништо и тоа..... има ли помош или чашите стаклени ми се унишетни? Не се прљави ама ко магливи и тоа никако не си иде
Јас ги користам таблетите од дм денк мит и сјај обавезно ставам и супер се, а порано едни други поскапи таблети користев исто ко не миени да беа.
Здраво, Ариел капсуливе за перење ми изгореа едни шорцеви кај што се растопила Нови... Еднаш на рака перени. Е сега таму се бледи, како флека. Прашање... Можам да ги исфарбам? Боја за текстил во домашни услови има ли? Некој има искуство?
Пробај со тие што ги напиша членката погоре. Размислувам да земам поевтини. На колку време ставаш сол?
Obicno koga ke svetne mashinata ama ovoj pat stavav pred da svetne, i go iscistiv i filterot, i gi smeniv 2 pati tabletite, vikam ako se samo prjavi so obicen sjaj ke mozam da gi izmijam posle racno neli? Ama i pokraj racnoto toa maglivoto ne se trga