И кај мене се случува тоа, не со сите чаши, туку со оние што се со подебели рабови, подебело стакло. Чашите што се потенки не се такви воопшто, мислам дека зависи од стаклото. Ако ги мијам рачно, донекаде излегува, избледува тоа магливото, ама не целосно. Чаре не најдов. Јас користам финиш сол и фери таблетки, ама тоа се случува небитно што користам. Место сјај за садови ставам алкохолен оцет, пак е исто.
Јас само дојдов да го пофалам сретството за стакло на Pink stuff, подобро нешто немам пробано! Одлично во секоја смисла. Да си купите
да, мислам дека чашиве ни се уништени...некаде читав на нет дека е до тврдата вода некаде дека самите таблети ги уништувале поефтините чаши... https://www.reddit.com/r/CleaningTi...f_our_glasses_have_become_cloudy_and_nothing/ еве ти линк од редит, на сликава точно вака ми изгледаат чашите и ништо не ги спасува
Исто,и тоа не само во долниот дел, туку цели чаши буквално. Нема врска скапи или евтини, чаши што поскапо сум ги платила се вакви, а евтини или оние што ми ги дале со цедевита и слично немаат гајле.
Малце касно ама да се умешам во муабетот. Мене чашите прекинаа да ми се праат бели коа прекинав сол да користам. Пробајте без сол. Јас не користам сол воопшто веќе и немам бели дамки. Само сјај и таблети.
Јас па кога не ставав сол ми беа со бели дамки, сега со сол стакло ми се чисти. Тука дали вие што имате црн сервис ви се прават со линии како изгребани од машината? Многу ретко ги употребувам, од прво миење така ми се направени.
Во Скопје водава е страшно колку бигор има, не можам ни да замислам без сол да пуштам машина за садови. Ама може да пробам.
Јас ставам сол кога ќе ми светне копчето за сол на машината. На секое миење не. Инаку ако се користат таблети или капсули што содржат сѐ во едно, тогаш нема потреба да се става сол.